Dues exposicions tanquen el curs per a l’Aula d’Art i l’Escola de Patronatge i Costura

462
Exposició de final de curs de l'Aula d'Art
Exposició de final de curs de l'Aula d'Art

L’Aula d’Art i l’Escola de Patronatge i Costura han posat el punt final al curs amb la inauguració de les respectives exposicions de treballs fets pels alumnes durant la temporada. La de l’Aula d’Art ha canviat d’ubicació i s’ha traslladat al vestíbul de Cal Nicolau, mentre que la de Patronatge s’ha mantingut a El Círcol. Els dos són ensenyaments del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM) i reuneixen prop de 50 alumnes.

L’exposició de l’Aula d’Art acull un centenar de dibuixos i pintures, una part de la producció dels alumnes de la professora Carme Bueno, que tenen unes edats d’entre els 7 i els 17 anys i que també inclouen, des del curs passat, un grup de gent gran. Els alumnes han fet enguany quatre hores setmanals de classe al Col·legi José Echegaray.

Bueno explica que en aquest curs “hem treballat molt l’aquarel·la en les seves variants oriental i occidental i això té molt mèrit, perquè es tracta d’una tècnica d’adults. També hem fet acrílic, dibuix o pastel, amb temàtiques lliures”. La professora defineix la tasca com a “ensenyança clàssica, en la que intentem explicar bé el procediment perquè aprenguin a barrejar colors i a dibuixar, però afegint una part molt creativa. Al final, es tracta que aprenguin i que s’ho passin bé”.

Carme Bueno, professora de l'Aula d'Art

Al comiat hi han assistit una cinquantena d’alumnes i familiars. La regidora d’Ensenyament i responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones en funcions, Núria Canal, ha donat les gràcies a la professora i als alumnes, i els ha demanat “que segueixin gaudint i aprenent”.

Núria Canal, regidora en funcions d'Ensenyament i responsable del PMSAPM

El regidor de Gent Gran en funcions de l’Ajuntament de Martorell, Albert Fernández, també s’ha dirigit als assistents per agrair la participació de l’alumnat.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran en funcions

A menys de cent metres de distància, El Círcol acull una mostra de treballs de l’Escola de Patronatge, que ha comptat amb una vintena de participants, repartides en un grup matinal i un de tarda de tres hores de durada, els dilluns i dimecres a Ca l’Oller. Mercè Mauri, la professora, explica que “prenem mides, elaborem els patrons i els posem sobre la roba, la tallem i la posem a punt. L’emprovem i la rectifiquem, si cal”.

Mauri destaca que “exposem unes 40 peces, que són una part de tot el que treballem durant el curs: jaquetes, dessuadores, pantalons-faldilla, tops, bruses d’estiu i d’hivern, abrics, vestits drapejats, patchwork bàsics a manera d’aplics de colors per a samarretes, roba i complements de nadons. Fins i tot, aquest any, hem fet un vestit de chulapa madrilenya”.

Mercè Mauri, professora de l'Escola de Patronatge i Costura

La regidora en funcions Canal ha destacat que el suport de l’Ajuntament s’ha concretat enguany “amb la incorporació de tres noves màquines de cosir. Ens importa molt la feina que feu i us felicitem”.

Núria Canal, regidora en funcions d'Ensenyament i responsable del PMSAPM

El Círcol és l’espai que acull, per tercer any consecutiu, la mostra. A aquest fet s’hi ha referit la regidora de Participació en funcions, Míriam Riera, durant la seva intervenció.

Míriam Riera, regidora de Participació en funcions

Les dues exposicions es podran visitar fins el proper divendres 14 de juny.