Editada la memòria de gestió municipal posant èmfasi a la transformació de Martorell

469

L’Ajuntament de Martorell ha editat la memòria de la gestió municipal 2011-2015 que traça les actuacions fetes en aquesta legislatura. Destaquen la transformació urbana amb la recuperació de l’antiga N-II en un passeig, els nous equipaments i serveis com el nou equipament cultural destinat a biblioteca i el Pla d’Ajuts a les Famílies. La memòria, de 56 pàgines, es reparteix a les bústies dels habitatges del municipi durant aquesta setmana.

Una fotografia del Pont d’Anoia serveix per il·lustrar la transformació urbana que ha viscut Martorell en els darrers anys on s’ha enllestit el traçat de 4,7 kilòmetres de recorregut i que s’ha distingit amb l’etiqueta de Vila Florida. De la transformació urbanística destaca el nou Passeig de la Creu Roja, la remodelació de places, jardins i parcs infantils, la creació de gairebé 400 places d’aparcament gratuït a la via pública, l’asfaltat de carrers i la reconversió de carrers a prioritat invertida.

Testimonis de la transformació

L’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, explica que “tot i ser un anys complicats i durs, Martorell ha seguit progressant. De la transformació que s’ha viscut tots els martorellencs en som testimonis. Una feina que s’ha de fer en positiu i des de l’estima a Martorell, una feina des del compromís i la voluntat de servei”.

Esteve, a qui s’acomiada com a alcalde que ha estat durant 24 anys, diu que “és l’hora del passar el testimoni, que gent més jove i preparada prenguin el relleu. Tinc la confiança en l’equip i en el lideratge del Xavier Fonollosa amb la il·lusió que la transformació continuï i que la millora de Martorell no s’aturi”.

Nous equipaments i serveis a les persones

La legislatura ha estat marcada per una profunda crisi econòmica. En aquest context ha estat imprescindible una gestió econòmica responsable per poder mantenir els serveis en funcionament, desplegar polítiques de suport a les famílies i de protecció social per a les persones que han patit i encara ho fan, sense renunciar a continuar transformant Martorell.

El Pla d’Ajut a les Famílies ha estat un dels grans puntals de l’acció de govern en aquesta legislatura amb programes de suficiència energètica per assegurar els consums bàsics d’aigua, llum i gas, ajuts individuals a les famílies, reducció de les tarifes dels serveis per a famílies nombroses o monoparentals, beques menjador o la implantació de la targeta moneder, entre d’altres.

Dels nous equipaments i serveis, en aquesta legislatura s’ha enllestit el Centre de Formació Professional de l’Automoció, el nou equipament cultural destinat a biblioteca, la residència per a la gent gran, la transformació de l’antiga Escola Montserrat en un nou centre d’educació secundària, del Molí Fariner en un Centre Integral de Promoció Econòmica i la remodelació i ampliació del Complex Esportiu Torrent de Llops.

Destaquen, també, la posada en marxa de més d’una vintena d’accions d’ocupació que ha donat feina a prop de 300 persones de Martorell que es trobaven en situació d’atur, desplegament de la tecnologia de fibra òptica a tots els habitatges i empreses, posada en marxa de la recollida selectiva de l’oli, lloguers socials en habitatge, campanyes de suport a la dinamització comercial, posada en marxa del Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric de Martorell ‘La Caserna’, el festival PAS (Pont a les Ars Sonores) i la nova web municipal.