El 12è Cros Escolar reuneix prop de 400 corredors i corona l’Escola José Echegaray campiona

991
12è Cros Escolar
12è Cros Escolar

L’Escola José Echegaray ha repetit la primera plaça en el 12è Cros Escolar que promou el Martorell Atlètic Club i que ha encetat el Campionat Escolar, que es disputarà el 20 i el 27 d’octubre al CE Torrent de Llops. Amb 69 punts, el centre José Echegaray s’ha proclamat campió per davant de l’Escola La Mercè i l’Escola Lola Anglada, amb 24 punts cadascuna, ha repetit l’or del curs passat i regna amb els corredors més ràpids.

Aquest matí s’han corregut 14 curses, repartides en set categories diferents, des de l’edat Nins (els més petits) fins a la modalitat Open, d’adults. Cada categoria ha corregut una distància diferent en un circuit adaptat a cada edat. Zaaj Solaiman i Noa López s’han imposat en la categoria nins, Rida Mighiss i Amarachi Calenus, ambdós de l’Escola José Echageray, ho han fet en prebenjamí. En la categoria s10, Julià Pérez, veí de Collbató, i Valeria Lavryk han estat els més ràpids, mentre que en s12, la categoria superior, els campions han estat Xavier Ramírez i Jasmine Gabitova.

Premis per al MAC

Els atletes escollien si corrien per a la seva escola o per al club en què competeixen, en el cas local, el Martorell Atlètic Club. I ha estat el MAC el que ha triomfat en les categories més altes: en la modalitat s14, dos atletes del Martorell Atlètic Club han guanyat el cros, han sigut Adrián Ortega i Mariona Perelló. En s16, Adrian Nicolae Ilea i Xènia Llop, també han regnat.

Els premis grossos en l’Open han estat molt repartits: Lluís Casanova (Martorell Atlètic Club) ha estat el primer a aturar el rellotge dels 2.980 metres, per davant de Joan Rodríguez i Raul Torres. En modalitat femenina, Laia Castaño, Esmeralda Zaragoza i Cristina Santos han completat el podi del cros. A l’entrega de premis han assistit el regidor d’Esports Gerard Mimó i els regidors Belén Leiva, Raquel Sans i Lluís Amat.

La participació del 12è Cros Escolar ha estat una de les més altes de les darreres edicions. Sense assolir la de l’any passat, que va superar els 450 participants, s’ha fregat els 400 corredors, un fet que ha obligat l’organització a esgotar els pitralls de les inscripcions prèvies.