El 1r Martorell Activat recapta més d’un miler d’euros per lluitar contra l’esclerosi múltiple

496
Martorell Gimnàstic Club
Martorell Gimnàstic Club

El Cercle Pilates i Salut, el Martorell Gimnàstic Club i el Club Sala5 Martorell, van organitzar dissabte el 1r Martorell Activat, una jornada esportiva i de lleure familiar a benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple. Amb aquesta iniciativa, van aconseguir recaptar més d’un miler d’euros per seguir investigant la cura d’aquesta malaltia.

De 9.30 a 20.00h, el Pavelló de Can Cases va acollir torneigs de pàdel a 8 euros la inscripció i servei de bar benèfic. Hi van participar uns 35 nens i nenes. A més, els entrenadors van oferir un partit d’exhibició.

El Club Sala5 Martorell va cobrar entrada solidària per al partit Sala5 Juvenil A-Indústrias Santa Coloma, que es va jugar a les 18.00h, i pel Sala5-Les Corts Ubae, encontre de Tercera Divisió que es va jugar a les 20.00h.

A la plaça de Les Cultures, al llarg de tot el dissabte, es van fer tallers de tai-xi, pilates, kaisendo, ioga en família (10 euros) i manualitats (5 euros). El Martorell Gimnàstic Club va participar fent una exhibició d’exercicis tècnics i coreografies. A la tarda, els Bombers de Martorell, el Banc de Sang i Teixits i els Amics del Ferrocarril de Martorell van sumar-se a la causa.

“Tinc un familiar proper amb aquesta malaltia i em vaig adonar del poc que es coneix i de totes les necessitats que requereixen les persones que la pateixen”, va explicar Maria José Gutíerrez, responsable d’El Cercle Pilates i Salut, i impulsora de l’esdeveniment. “Hem preparat activitats infantils, familiars i per a adults, per donar visibilitat a la malaltia, aconseguir fons per a la investigació i ajudat els malalts”, va afegir.

Maria José Gutíerrez, responsable El Cercle

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia crònica i de moment sense cura del sistema nerviós central. És una de les malalties neurològiques més comuns entre les persones joves d’entre 20 i 40 anys i la segona causa de discapacitat en els països desenvolupats.

És una malaltia autoimmune. Això vol dir que el sistema immunològic ataca estructures pròpies de l’organisme, com és el cas de la mielina en l’esclerosi múltiple. La mielina afavoreix la conducció dels impulsos nerviosos, de manera que quan resulta danyada es produeix una interrupció d’aquesta transmissió i apareixen els símptomes i signes característics de la malaltia. Aquests atacs del sistema immunològic a la mielina es coneixen com a brots. L’evolució de l’esclerosi múltiple és diferent en cada persona.