El 2n Concurs de Superlectors de la Biblioteca clou amb 151 participants i 1.225 llibres llegits

343

La segona edició del Concurs dels Superlectors de la Biblioteca Martorell va cloure divendres passat el termini de participació amb 151 infants, que han llegit 1.225 llibres. El certamen, dividit en tres categories segons franges d’edat, vol fomentar la lectura entre infants de fins a 14 anys fent-los llegir 20 llibres entre abril i setembre. Un total de 45 participants han assolit l’objectiu i rebran un reconeixement el proper 5 d’octubre.

La directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, considera “molt satisfactòries” les xifres de participació en la segona edició del concurs, “especialment en la categoria d’infants d’entre 7 i 10 anys, en la que hem tingut 88 participants, 23 dels quals han llegit la vintena de llibres. També hi ha hagut bona participació en la categoria de fins a 7 anys, amb 54 inscrits i 22 que han assolit l’objectiu”.

L’únic punt feble s’ha produït en la franja d’infants d’entre 11 i 14 anys, amb 9 participants que no han aconseguit l’objectiu marcat. “Sabem que la preadolescència és una edat complicada: molts nens habituals a la Biblioteca deixen de venir quan arriben a aquestes edats”, diu Parera. Per això, avança que “intentarem dissenyar alguna activitat diferent per preadolescents i adolescents de cara a l’any vinent”.

Malgrat tot, el balanç global de 151 participants és, per Parera, “molt positiu, perquè ha implicat la lectura total de 1.225 llibres, comptant totes les categories i tots els participants. De cara a l’any vinent, esperem repetir o millorar xifres”.

El lliurament de premis, el 5 d’octubre
Els 45 participants que han llegit la vintena de llibres que plantejava el concurs rebran un reconeixement el proper dimecres 5 d’octubre a la sala infantil de la Biblioteca Martorell a partir de les 18.00h. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral, lliurarà els guardons en una tarda en la que també hi haurà música i ball per als assistents.