El 41è Premi Vila de Martorell augmenta un 56% el nombre d’obres participants

364

El 41è Premi Vila de Martorell ha tancat el període d’inscripció amb un total de 497 obres rebudes, 178 més que l’any passat, quan van registrar-se 319. La categoria amb més obres participants ha estat l’oberta en l’apartat de poesia castellana amb 333, seguida de l’apartat de poesia catalana amb 93 escrits.

En la categoria oberta de poesia, el 41è Premi Vila de Martorell ha rebut un total de 426 obres: 333 de poesia castellana i 93 de poesia catalana. En la categoria oberta de blog se n’han presentat 6. La categoria de premis locals ha registrat 65 obres: 30 contes en l’apartat fins a 14 anys, 8 en l’apartat de contes de 15 a 18 anys, 2 poemes de 15 a 18 anys, 4 en l’apartat de poemari adult, 4 més en poema adult, 5 en l’apartat adult de llibre prosa, 6 contes adults, 3 audiovisuals adult i 3 en l’apartat article adult.

Els premis

El premi al millor poemari en castellà i el premi al millor poemari en català està dotat amb 2.000 euros i inclou l’edició del llibre. El guardó al millor blog literari escrit en català té un premi de 350 euros.

Els premis locals, adreçats a aquelles persones que resideixen a Martorell, als associats a les entitats culturals de la vila i als escolars matriculats als centres escolars del municipi, han millorat i ampliat els seus guardons.

Els guanyadors de la categoria local fins a 14 anys rebran dispositius electrònics. Es lliuraran lots de productes promocionals de la Biblioteca (la bossa del Gènius, punts de llibre, la carta de serveis i llibres d’edicions locals), el joc d’Scrabble de la Federació Internacional d’Scrabble en català i Scrabble escolar, i una entrada al Tibidabo.

En la categoria de joves entre 15 i 18 anys, hi haurà premis en metàl·lic de 250 euros al millor conte i al millor poema, lots de productes promocionals de la Biblioteca i el joc de l’Scrabble.

Els premis locals per a adults són 900 euros per al poemari, 900 euros per al llibre de prosa, 300 euros per al conte, 300 euros per a l’article de divulgació o d’opinió, i 300 euros per al poema. També s’edita el millor poemari o el millor llibre en prosa. El jurat selecciona l’obra mereixedora d’aquesta distinció.

Enguany s’ha fusionat el premi local al millor treball audiovisual, amb un sol guardó de 400 euros.

El 41è Premi Vila es lliurarà divendres 22 d’abril a El Progrés, dins els actes de la Fira de Primavera 2016.