El 41è Premi Vila de Martorell millora i amplia els guardons de la categoria local de joves

346

El Premi Vila compleix 41 anys de plena vitalitat, amb la ferma voluntat de transmetre i estimular la creació literària. El guardó disposa de la categoria oberta de poesia castellana, poesia catalana i millor blog, els premis locals d’adults, els premis locals per a joves, que enguany s’amplien i milloren, i el premi local al millor treball audiovisual. Fins el 26 de febrer hi ha temps per lliurar les obres, els guanyadors es donaran a conèixer el 22 d’abril.

El regidor de Cultura, Sergi Corral, ha dit que “un dels objectius de l’equip de govern és que Martorell esdevingui capital literària, seguir fent passes endavant per convertir-nos en un referent, que tot aficionat a crear i a escriure pugui presentar la seva obra i, en cas de resultar guanyadora, difondre-la amb la qualitat que es mereix”.

Categoria oberta

Dins la categoria oberta de poesia hi ha el premi al millor poemari en castellà i el premi al millor poemari en català. El premi està dotat en 2.000 euros i inclou l’edició del llibre. També hi ha el guardó al millor blog literari en català, amb un premi de 350 euros.

Premis locals

Els premis locals estan adreçats a aquelles persones que resideixen a Martorell, als associats a les entitats culturals de la vila i als escolars matriculats als centres escolars del municipi.

En aquesta edició, es milloraran i ampliaran els premis de la categoria local de joves. Els guanyadors de la categoria local fins a 14 anys “rebran dispositius electrònics, es lliuraran lots de productes promocionals de la Biblioteca (la bossa del Gènius, punts de llibre, la carta de serveis i llibres d’edicions locals), el joc d’Scrabble de la Federació Internacional d’Scrabble en català i Scrabble escolar, i una entrada al Tibidabo”, ha explicat el regidor.

En la categoria de joves entre 15 i 18 anys, hi haurà premis en metàl·lic de 250 euros al millor conte i al millor poema, lots de productes promocionals de la Biblioteca i el joc de l’Scrabble.

Els premis locals per a adults són 900 euros per al poemari, 900 euros per al llibre de prosa, 300 euros per al conte, 300 euros per a l’article de divulgació o d’opinió, i 300 euros per al poema. “També s’edita el millor poemari o el millor llibre en prosa. El jurat selecciona l’obra mereixedora d’aquesta distinció”, ha avançat el regidor.

Enguany, es fusiona el premi local al millor treball audiovisual, amb un sol guardó de 400 euros.

Lliurament d’obres

L’autor pot fer arribar l’obra per internet, al web municipal. Cal emplenar el formulari d’inscripció i adjuntar-hi l’obra en format PDF, s’hi retornarà un avís de rebuda amb el número corresponent de registre. Les obres que optin al millor premi d’audiovisuals s’han de lliurar a qualsevol de les oficines d’atenció a l’usuari del PMSAPM, adjuntant la butlleta d’inscripció. El termini de lliurament acaba el 26 de febrer.