El Baix Llobregat celebra l’acte d’inici del curs escolar a El Progrés

920
Presentació curs escolar 2018-19
Presentació curs escolar 2018-19

Els Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat han triat El Progrés de Martorell per celebrar l’acte d’inici del curs escolar 2018-19, que ha aplegat aquest matí una nodrida representació del professorat de la comarca. La cita ha servit per refermar que el Baix LLobregat està preparat per afrontar els reptes del nou curs, que passen per la inclusió, l’impuls de la Formació Professional i la cohesió del model d’escola catalana.

A l’acte hi ha assistit Francesc Ballester, director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat; Carme Ortonobes, directora adjunta a la direcció dels Serveis Territorials; l’inspector en Cap, Manel Busom; l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora d’Ensenyament, Núria Canal.

El director dels Serveis Territorials, Francesc Ballester, ha destacat que “l’èxit educatiu ha d’anar més enllà de l’acadèmic, per això és important treballar en la no segregació d’alumnes, l’equitat, la potenciació de la Formació Professional, l’ensenyament d’adults i d’idiomes”. Ha subratllat, a més, la necessitat que els Serveis Territorials del Baix LLobregat siguin d’utilitat i eficiència per als professors, les famílies i els alumnes.

Francesc Ballester, director Serveis Territorials Baix LLobregat

Ballester s’ha congratulat de la bona salut de l’escola baixllobregatina en tot el seu espectre d’edats i formació. I ha remarcat que, tot i les dificultats, l’escola catalana ha de seguir sent un pilar fonamental per a la vertebració i la cohesió social, com ho ha estat fins ara.

Francesc Ballester, director Serveis Territorials Baix LLobregat

L’alcalde Xavier Fonollosa ha accentuat “el paper de l’escola en la transmissió de coneixements però, sobretot, de valors”, i ha animat el professorat a continuar fent la feina ben feta, “tot i no rebre el reconeixement merescut en moltes ocasions”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La mestra i doctora en Psicologia Maria Jesús Comelles ha tancat l’acte amb la conferència ‘El lideratge educatiu en el món actual’.

147.563 alumnes al Baix Llobregat

El total d’escolars en els ensenyaments bàsics al Baix Llobregat és d’111.855, mentre que el global d’alumnes és de 147.563 (l’any anterior 148.333). Les escoles concertades compten amb 34.279 i les públiques 77.576 en els ensenyaments bàsics (Educació Infantil, Educació Primària i ESO). D’altra banda, en els ensenyaments secundaris, un total de 1.850 alumnes cursen els seus estudis en centres concertats, mentre que 32.686 ho fan en centres públics.

A Martorell, hi ha 4.627 alumnes matriculats aquest curs 2018-19. Enguany, s’ha experimentat un augment de la xifra de matriculats a les llars d’infants amb 240 nens en total, un 14% més que l’any passat. A aquest número d’alumnes cal sumar-hi els 2.903 que cursaran infantil -P3, P4 i P5- i els cursos de 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è de primària, i els 1.484 de secundària als 4 instituts martorellencs.