El Banc de Sang desplega 700 acaptes a tot Catalunya i el 25 de juliol serà a Martorell

324

El Banc de Sang i Teixits ha engegat una campanya titulada Aquest estiu fan falta 50.000 donacions que vol corregir l’habitual davallada de donacions de sang que es produeix a tot Catalunya durant aquesta estació de l’any. La institució ha programat 700 campanyes mòbils arreu del territori, potenciant els indrets amb més aglomeració de persones en període de vacances. Una de les visites serà Martorell, el proper dilluns 25 de juliol a la tarda.

Les donacions de sang a Catalunya davallen prop d’un 30% a l’estiu, principalment a causa del canvi d’hàbits de la població. Davant aquest fet, el Banc de Sang i Teixits recorda tothom que, per contra, les necessitats de sang a hospitals i clíniques no davallen, i que cal seguir mantenint les reserves suficients d’aquest fluït, impossible de fabricar de manera artificial, i que abasteix principalment a persones que han sofert un accident, que reben tractaments pel càncer o que pateixen malalties cròniques, entre d’altres.

Arribar a les 50.000 donacions
Per tal de mantenir les reserves, la responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, explica que “ens estem desplegant per tot Catalunya amb 700 campanyes entre juliol i setembre, i ens apropem especialment als indrets més freqüentats a l’estiu, tant de platja com de muntanya”. L’objectiu és arribar a les 50.000 donacions fins al setembre per garantir un retorn a la normalitat amb prou sang per atendre les necessitats de la gent. Hores d’ara s’han comptabilitzat prop de 6.000 donacions, i Hernández confessa que “caldria prémer l’accelerador una mica més, perquè en arribar l’1 d’agost, molta gent se n’oblida”.

A Martorell, acapte el proper dilluns 25 de juliol
Dilluns 25 de juliol el Banc de Sang serà a Martorell per fer un acapte de sang amb la seva unitat mòbil. El lloc escollit en aquesta oportunitat serà la rambla de Les Bòbiles des de les 17.00 i fins a les 21.00 hores. Pot donar sang tothom qui tingui entre 18 i 65 anys, qui pesi 50 quilos o més i les dones que no estiguin embarassades, com a principals premises. Els serveis mèdics revisaran l’estat de salut de cada possible donant per saber si és apte, i per respondre tots els dubtes.