El Banc de Sang organitza divendres la VI Marató de donació de sang a Martorell

539

El Centre de Transfusió i Banc de Teixits conjuntament amb l’Ajuntament de Martorell i la Creu Roja preparen la VI Marató de donació de sang de Martorell que tindrà lloc divendres 3 de juliol, de 10.00 a 22.00h, al Centre Cultural. L’objectiu és superar les 325 donacions obtingudes a la darrera Marató de 2013.

Durant 12 hores, un ampli desplegament de mitjans i de serveis (divuit lliteres, servei de guarderia gratuït, flexibilitat horària, espai condicionat, refrigeri atractiu amb aportacions d’empreses de la ciutat i activitats paral·leles a càrrec d’entitats locals…) oferiran la possibilitat de fer aquest gest solidari als ciutadans de Martorell i rodalies.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits, afirma que “cada dia calen 1.000 bosses de sang a Catalunya” i que l’esdeveniment “vol sensibilitzar la ciutadania de la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica enter el màxim nombre de persones”. El Banc de Sang i Teixits vol superar les 325 donacions que es van aconseguir a la darrera Marató de donació de sang de Martorell l’any 2013.

A través de l’etiqueta #MSangMartorell es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat del Baix Llobregat present a Twitter i Facebook.

Per què cal donar sang?

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per a tu, no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació.

Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones. Com que de cada donació de sang s’obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies, podem afirmar que podem ajudar fins a tres malalts diferents.

“La necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions”, ha insistit Hernández.