El Banc de Sang passa per Martorell com a avantsala del Dia Mundial del Donant

509
Donació de sang
Donació de sang

El Banc de Sang i Teixits va visitar aquest dilluns Martorell per fer un acapte de sang a la plaça de les Cultures, en el que es van generar 40 donacions. La cita coincideix amb la setmana en la que se celebra el Dia Mundial del Donant, dijous, que reconeix el gest altruïsta de moltes persones a l’hora de salvar vides. Des del Banc es recorda la importància de donar sang a l’estiu, moment de davallada de les reserves als hospitals.

Unes 50 persones es van apropar fins la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits al llarg de la tarda del passat dilluns i 40 van ser aptes per donar sang. Va ser la visita que l’organització fa habitualment cada any a la nostra població en les dates prèvies a l’època d’estiu. Un moment crític, perquè baixen les donacions i les reserves als hospitals.

Marta Hernández, responsable de Comunicació del Banc, valora de manera positiva la participació en l’acapte de dilluns, i avança que “no serà el darrer que fem abans de les vacances. El dimarts 26 de juny serem a l’interior de l’Hospital Sant Joan de Déu de 09.00 a 15.00h”.

Marta Hernández, responsable de Comunicació del Banc de Sang i Teixits

Dijous, 14 de juny, se celebra, per quinzè any consecutiu, el Dia Mundial del Donant de Sang. Reconeix el gest altruista que 113 milions de persones d’arreu del món fan anualment per salvar vides, i que es tradueixen en unes 310.000 donacions diàries. La jornada s’identificarà amb l’eslògan Dona el millor de tu. Dona sang, i amb l’etiqueta #elmillordetu.

Explica Hernández que “és un dia important, perquè reconeixem a tots els donants de sang. Dijous, al Centre de Fires i Covencions Fira de Reus, farem un acte simbòlic per agrair i homenatjar els donants, i per dir als que no ho són que és molt important fer aquest gest perquè hi ha moltes malalties que el requereixen”.

Marta Hernández, responsable de Comunicació del Banc de Sang i Teixits

El Banc de Sang, canalitzador de totes les donacions a Catalunya

El Banc de Sang i Teixits és l’organització que gestiona de manera exclusiva les acaptes de sang arreu de Catalunya, que representen unes 280.000 donacions anuals. Després d’acaptar-la, la porta als hospitals per cobrir les necessitats dels malalts. Hernández explica que “som una empresa pública depenent del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Tenim la seu al Districte 22@ de Barcelona, però ens despleguem a totes les comarques, generalment a través dels hospitals, per enviar les unitats mòbils de les campanyes d’acapte. Som uns 600 treballadors”.

Marta Hernández, responsable de Comunicació del Banc de Sang i Teixits

La responsable de Comunicació del Banc recalca que “seguim esforçant-nos per oferir un millor servei al donant i una garantia total a l’hora de seleccionar la sang i analitzar-la”. Aquest any, com a novetat, s’envia un missatge al donant quan la seva sang ha estat transfussionada a un pacient: “és una manera de fer que el donant vegi que el que fa és molt important, i que serveix per ajudar moltes persones”.