El Banc dels Aliments busca voluntaris per al Gran Recapte del 22 i 23 de novembre

660

El Banc dels Aliments fa una crida per trobar 18.569 persones voluntàries a tot Catalunya que se sumin a la campanya de recollida d’aliments del Gran Recapte. L’11a edició de la campanya se celebrarà enguany els dies 22 i 23 de novembre amb gairebé 2.700 punts de recollida arreu del territori. A Martorell hi participen establiments com Carrefour, Caprabo, Lidl, Consum, Dia i Mercadona.

Les persones interessades poden apuntar-se com a voluntàries o coordinadores omplint els formularis que el Banc dels Aliments ha habilitat a la pàgina web de la campanya. Els torns seran de tres o quatre hores i cada punt de recollida d’aliments comptarà amb entre 10 i 15 voluntaris i voluntàries.

Segons dades del Banc dels Aliments, es calcula que un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. “Els clients podran col·laborar amb la campanya dipositant a les banyeres instal·lades aliments bàsics com oli, llet i conserves de peix, que és el que més es necessita”, segons ha indicat Josep Maria Ferrer, responsable del Banc dels Aliments al Baix Llobregat Nord.

Josep Maria Ferrer, responsable Banc dels Aliments Baix Nord

L’any passat, el Gran Recapte va recollir més de quatre milions de quilos d’aliments, entre ells olis, conserves i llet, com han destacat a la lletra del vídeo ‘Siguis qui siguis: jove o avi, actiu o sedentari, pobre o milionari… fes-te’n voluntari’.

Durant la campanya les cadenes d’alimentació cediran espais com a punt de venda i emmagatzemaran materials necessaris per dur a terme la campanya. L’objectiu és lluitar contra el malbaratament i la pobresa alimentària, i participar en la reducció de l’exclusió. Les persones que ho desitgin també poden donar aliments en línia a través de la compra de productes que seran adquirits per l’entitat per distribuir-los posteriorment.