El barri de Can Bros commemora el 25è aniversari de la seva Festa Major

762
Festes Can Bros

Can Bros ha viscut un cap de setmana intens amb la seva festa de barri, que com sempre s’ha fet coincidir amb la festivitat de Sant Joan. Des del passat divendres i fins aquest dilluns, l’antiga colònia tèxtil s’ha omplert de visitants per commemorar el 25è aniversari de la Festa Major d’un dels barris amb més història.

Actualment, viu a Can Bros una vintena de persones. És el barri menys poblat de Martorell. Per als veïns, aquests quatre dies de festa són molt importants, ja que en el seu dia a dia no acostumen a veure els carrers tan plens, ha reconegut Joan Rodríguez, president de l’associació de veïns de Can Bros, qui ha afegit que “aquesta festa és especial perquè et pots arribar a fer una idea de la vida que hi havia aquí anys enrere”.

Joan Rodríguez, president AV Can Bros

Les festes van arrencar divendres amb la inauguració de l’exposició pictòrica Llunatisme de l’artista martorellenc Andreu Gasset. També es va inaugurar el Miquelet, el nino que serveix cava, construït per Josep Boira i Josep Gasset en homenatge als 25 anys de la festa. Al vespre, es va celebrar el concurs de truites, que va guanyar Mercè Martín, i els assistents van entaular-se al sopar de germanor. La vetllada va tancar amb música i circ a càrrec de Saku, veïna del barri.

Dissabte al matí, es va fer una trobada de plaques de cava, novetat en el programa de festes. Com acostuma a passar en aquestes trobades, s’hi van presentar dues plaques inèdites commemoratives del barri. En aquest cas, els dos motius van ser l’església i la font de la plaça, símbols emblemàtics de Can Bros. El president Joan Rodríguez ha destacat que la intenció és donar continuïtat a aquesta activitat.

Joan Rodríguez, president AV Can Bros

El campionat de futbolí i la trobada de puntaires van tenir lloc dissabte, seguits d’una sardinada popular per sopar i havaneres amb el grup Peix Fregit. Diumenge, es va viure la Revetlla de Sant Joan, una de les nits que més visitants arrossega al barri. Enguany, unes 150 persones van assistir a aquest típic sopar de mongetes i botifarra, acompanyat de coca i cava. El discjòquei Rafa Martínez va ser l’encarregat d’amenitzar la nit i va aconseguir omplir la plaça principal del barri.

Avui dilluns, darrer dia de festa a Can Bros, ha tingut lloc la Missa de Sant Joan a la plaça del Llobregat, cercavila, ballada de sardanes amb la cobla Vila d’Olesa i paella popular. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors Lluís Esteve, Sole Rosende, Rosa Cadenas i Albert Fernández.

La nota musical ha anat a càrrec de Trio Tro, formació que compta amb el saxofonista martorellenc Pere Miró. A partir de les 20.00h, s’ha encarat el final de la festa amb la música del discjòquei Rafa Martínez.