El barri de Can Carreras esquiva el mal temps i celebra les festes de Sant Jaume amb normalitat

1163
Festes Sant Jaume 2018
Festes Sant Jaume 2018

El barri de Can Carreras va viure aquest cap de setmana els actes centrals de les festes de Sant Jaume 2018 amb la celebració d’activitats per a totes les edats. Tot i les breus tempestes que van caure al llarg del cap de setmana, el barri va gaudir dels actes sense cap alteració al programa.

Dissabte al matí va arrancar el cap de setmana amb una xocolatada i canó d’escuma pels més petits, així com també una exposició de manualitats impulsada per l’Associació de Fibromialgia i Fatiga Crònica.

A les 21.00h, van començar oficialment les festes amb el pregó i el concurs de postres, una de les activitats que va creixent els darrers anys i que enguany ha comptat amb una dotzena de participants. El primer premi va ser per a Trufes fantasmetes elaborat per la Judit, veïna del barri. La Maria, amb Nega Maluka, i la Blanca, amb un Mousse de formatge van completar el llistat de premis. El sopar popular, que com sempre va tenir lloc al passeig de Catalunya, va acollir més de 350 persones.

Diumenge va ser el darrer dia d’activitats amb una botifarrada a primera hora del matí davant el local de l’associació de veïns. Després es va fer la 10a Trobada de Plaques de Cava i el pati de l’antiga Escola Montserrat va ser l’escenari de jocs infantils, amb un dominó gegant com a principal novetat. Com a cloenda, el grup d’havaneres Roques Blaves va actuar al passeig de Catalunya a última hora de la tarda, on es va repartir rom cremat i coca.

Ferran Vidiella, secretari de l’associació de veïns de Can Carreras, va valorar de manera satisfactòria les festes ja que el temps no va impedir la realització de cap activitat, tot i que va lamentar la disminució d’assistents respecte d’altres anys. A més, va remarcar que un dels objectius era “expandir les diferents activitats a diversos racons del barri més enllà del passeig de Catalunya”, motiu pel qual part del programa va tenir lloc a l’antiga Escola Montserrat o a la plaça de l’Ateneu, on dimarts es va celebrar una jornada sardanista a càrrec de la La Principal del Llobregat.

Ferran Vidiella, secretari AAVV Can Carreras