El barri Rosanes desplaça els actes festius de divendres per la previsió de pluja

924
Festes barri Rosanes

L’associació de veïns del barri de Rosanes ha decidit traslladar, a causa de les previsions de pluja intensa, els actes d’inici de la festa del barri que estaven programades per aquest divendres. Així, el pregó i traca es celebraran dissabte al vespre, mentre que el cinema a la fresca es durà a terme diumenge a la tarda. La cita, per tant, es concentrarà entre dissabte i diumenge a la plaça 25 de Setembre.

La previsió de pluja del Servei Meteorològic de Catalunya per la tarda del divendres –pluges intenses arreu del territori- ha mogut l’organització a desplaçar els tres actes previstos. Xavier Folqué, president de l’associació, explica que “el pregó i la traca els traslladem al dissabte 16, a les 20.30h, i el cinema a la fresca el diumenge, a les 19.30h”.

Xavi Folqué, president de l'associació de veïns del Barri Rosanes

Aquestes són les alteracions d’una festa que començarà el dissabte a la tarda (17.30h) amb les activitats infantils i un inflable. A les 19.00h, hi haurà gelatada popular per a tothom, seguida del pregó (20.30h), la traca d’inici de festes i el sopar de germanor. Com és habitual “cadascú es porta el sopar de casa, però no caldrà dur plats, gots ni coberts, ja que l’Ajuntament de Martorell ens facilita una vaixella compostable”. A les 23.00h, s’iniciarà el ball i se servirà el rom cremat.

Xavi Folqué, president de l'associació de veïns del barri Rosanes

Les activitats de diumenge, al matí i a la tarda

Diumenge, a partir de les 10.30h, l’organització servirà una xocolatada popular –també n’hi haurà per a persones amb celiaquia-. Mitja hora més tard començarà la festa de l’escuma: “recomanem a tothom que vingui preparat amb xancletes de veta adherent, ulleres de piscina i banyador”. Després de la remullada, actuarà la Coral del Barri Rosanes (12.30h) i a les 13.00h hi haurà vermut.

Folqué, que convida tothom a venir al barri i afegir-se a la festa, explica que “amb les modificacions de divendres a causa de la pluja, explorarem com funciona el programar activitats un diumenge a la tarda, franja que sempre quedava lliure”. Hi haurà berenar amb coca i mistela (18.30h) i el cinema a la fresca (19.30h). També explica que “projectarem una pel·lícula d’animació infantil anomenada Canta, hi haurà crispetes i servei de bar amb entrepans per qui vulgui sopar allà mateix”.