El barri Rosanes farà olor a escudella aquest diumenge de Fira de Santa Llúcia

519
Preparant l'escudella

Aquest diumenge, 15 de desembre, l’associació de veïns del barri Rosanes organitza la Fira de Santa Llúcia. Una cita matinal a la plaça 25 de Setembre on es repartiran més de 400 racions d’escudella barrejada, que elaboraran els veïns en quatre olles. Al seu voltant, hi haurà parades de productes de Nadal, esmorzar de germanor, xocolatada, nadales i sortejos.

L’organització encendrà els focs, a les 8.00h, i posarà les olles en funcionament per a fer-hi bullir la verdura, la carn i la pasta que composen el plat més tradicional del Nadal a casa nostra. Una hora més tard, començaran a posar-se a la venda els tiquets, al preu de dos euros la ració.

Xavi Folqué, president de l’associació de veïns del barri Rosanes, aconsella tothom qui vulgui endur-se escudella que “compri els tiquets ben aviat, entre les 09.00 i les 10.00h, ja que s’acaben molt ràpid”. A partir de les 13.30h, l’escudella ja estarà a punt i es procedirà a repartir-la entre la gent que tingui tiquets. Folqué afegeix que “cal portar-se de casa les carmanyoles o les olles, recipients que resisteixin molt bé l’escalfor”.

Xavi Folqué, president de l'AV Rosanes

El president de l’associació de veïns preveu que, enguany, es tornaran a feral voltant de 425 racions, “per això els darrers anys fem una quarta olla amb brou, que servim durant tot el matí. Cada ració costa 0,50 euros, destinats a La Marató de TV3”.

Xavi Folqué, president de l'AV Rosanes

A primera hora, els presents podran gaudir d’un esmorzar de germanor. “Hi haurà unes brases i tothom qui vulgui esmorzar se’ls donarà pa, cansalada i botifarra, amb un tiquet de dos euros per plat”.

Xavi Folqué, president de l'AV Barri Rosanes

A partir de les 10.00h, s’instal·laran al voltant de la plaça parades d’entitats i comerços que constituiran el Mercat de Nadal i la tómbola del barri. Hi haurà artesania nadalenca, menjar, dolços, centres florals, cafè, i una mica de tot”.

Xavi Folqué, president de l'AV Rosanes

Mitja hora més tard, arribarà la xocolatada popular i, a les 11.30h, els més menuts de la casa veuran l’Oncle Buscall carregat amb el Tió de Nadal. A les 12.30h, serà temps per a l’actuació de la Coral del Barri Rosanes i a les 13.00h, el sorteig d’un pollastre de pagès, de lots de cava i també de dinars i sopars a establiments del barri.

Fira de Santa Llúcia del barri Rosanes 2019