El barri Rosanes festeja Santa Llúcia a la vora del foc de l’escudella

555
Fira de Santa Llúcia
Fira de Santa Llúcia

El barri de Rosanes ha celebrat durant la jornada d’avui la Fira de Santa Llúcia. Les activitats han començat, a les 8.00h, amb l’encesa de focs i l’esmorzar popular. En total, s’hi han repartit 720 racions d’escudella barrejada. Al llarg del matí, hi ha hagut mercat de productes de Nadal, tómbola, xocolatada popular, actuació de la Coral de Rosanes, trobada de puntaires i la visita de l’Oncle Buscall amb el Tió de Nadal. A més, s’hi ha sortejat un pollastre de pagès i lots de cava.

El president de l’associació de veïns de Rosanes, Xavier Folqué, ha dit que “el temps no ha acompanyat massa, però s’ha anat aguantant i hem pogut fer totes les activitats que havíem previst. Hem venut totes les racions d’escudella, al preu de 2 euros, i la gent ha respost molt bé, com cada any”. Veïns i forans han desfilat per omplir les seves carmanyoles d’escudella, feta amb vedella, cansalada, verdures, xai, espinada…i altres ingredients secrets.

Xavier Folqué, president AV Rosanes

L’èxit de la Fira de Santa Llúcia, segons Folqué, és que “és una festa molt seva, és curiós veure com van bullint les olles des de primera hora del matí, com hi ha molta comunió entre els veïns. La gent la coneix de fa molts anys i no davalla, tot i la resta d’actes programats a Martorell en el dia d’avui”.

Xavier Folqué, president AV Rosanes

La festa també ha tingut un gest solidari amb La Marató de TV3, que enguany es dedica a la investigació contra el càncer. S’hi han repartit gots amb brou d’escudella solidària al preu de 0,5 euros.