El BC Martorell es vincula amb el Bàsquet Manresa per la temporada 2015-16

330

El Bàsquet Club Martorell és a tots els efectes nou club vinculat del La Brúixa d’Or Manresa, que milita ACB segons ha confirmat l’entitat del Bages a través del seu compte de Twitter. Tot i que l’acord de vinculació estava tancat des de feia un parell de setmanes, la confirmació s’ha oficialitzat amb aquest tuit: “Avui us anunciem que tenim un nou equip vinculat, el BC Martorell. Allà hi haurà els jugadors de projecció del Bàsquet Manresa. Molta sort!”.

L’acord de vinculació entre el Bàsquet Manresa i el BC Martorell serà inicialment d’una temporada i s’ha gestat en les últimes setmanes en unes negociacions que l’actual entrenador dels martorellencs, Xavier Garcia -exManresa- ha jugat un paper decisiu. La presència del BC Martorell a la Lliga EBA -que la FEB confirmarà la setmana vinent- ha estat clau en l’acord de vinculació amb el club del Bages.

Arribada de nous talents

Un dels acords de la vinculació esportiva serà que la plantilla del BC Martorell es nodreixi de jugadors en formació del Bàsquet Manresa des de l’etapa júnior. El club del Bages ha agraït profundament la tasca que s’ha fet des del CE Sant Nicolau de Sabadell, club amb qui hi ha hagut un estret llaç de col·laboració durant les darreres temporades, i per on han passat molts jugadors de formació en els darrers anys.

El club martorellenc està a l’espera de tenir el vist-i-plau des de la capital del Bages tot i que l’acord de vinculació està pràcticament tancat. En les darreres campanyes, el Bàsquet Manresa ha estat vinculat amb altres equips catalans com el CB Vic o el Sant Nicolau de Sabadell (Lliga EBA).

Un acord per créixer

La vinculació esportiva amb el Bàsquet Manresa generarà un seguit de contrapartides al BC Martorell a banda de la incorporació de jugadors del planter del conjunt del Bages sota les ordres de Xavier Garcia. En l’àmbit esportiu, els dos clubs tindrien ma estesa per incorporar jugadors en categories base. De Martorell a Manresa i en el camí invers.

A nivell social, la vinculació també tindria efectes positius per Martorell. El primer equip del Manresa disputarà un partit amistós durant la pretemporada davant d’un equip ACB al pavelló esportiu municipal. A més, durant la temporada tots els equips base del BC Martorell presenciaran un partit d’ACB al Nou Congost de Manresa.