El blues-soul espiritual de la francesa Flore M tanca dissabte el PAS

414
Flore M
Flore M

Una veu amb cor i ànima, tant dolça com poderosa, un veritable talent francès a descobrir. Una música amb molta emoció, una personalitat artística autèntica, amb admiració i entrega absoluta a un estil musical que fa vibrar. Flore M, cantant, compositora i intèrpret, inundarà de sensibilitat i dinamisme l’atmosfera del PAS aquest dissabte, 20 de juliol, a les 22.30h.

Flore M és una artista que ofereix la seva veu amb tot el seu cor i la seva ànima, tan dolça com poderosa. “La meva música és una barreja entre gòspel, soul, blues i R&B. Patrick Faller em va compondre totes les cançons i va aportar-li el blues a la meva música. Quan vam enllestir el projecte, vam decidir definir-lo com a blues-soul espiritual perquè donem missatges d’amor, de llum i no parlem de religió, tot i que cantem cançons de gospel”, ha explicat la cantant.

Flore M, cantant

La francesa va descobrir el gospel l’any 1998, amb només 13 anys, gràcies als seus germans grans amb The High Rock Gospel Singers, el primer cor de Gospel Alsacià, dirigit pel Pastor Frederic Setodzo. Amb quatre cantants dels High Rock Gospel Singers, Flore s’endinsa en el món de la música. Juntes creen el quintet The Five Sisters amb el qual actuen a multitud de programacions de l’escena alsaciana durant set anys abans de participar en el programa de la cadena M6 X Factor l’any 2011.

Ja fos en concerts en solitari o telonejant grans artistes com Jean Carpenter i Craig Adams, el quintet dona l’oportunitat a Flore de brillar a través de la seva passió creixent. Al 2010, el quintet coneix Sum Voice, la banda a cappella, caracteritzada per utilitzar la veu com a únic instrument. Per a Flore va ser el principi d’una fructífera col·laboració, el descobriment de l’amplitud de les seves habilitats vocals i l’entrada al món de la música com a professional.

Després de 13 anys de música en altres grups, Flore es desafia ella mateixa i al 2011 participa en el New Soul Contest, el primer certamen de soul de l’est de França, organitzat per l’associació Sons d’la Rue. Aquesta primera aparició en solitari acaba reforçant la idea que, ja sigui en solitari o amb banda, el seu lloc és l’escenari.

Dos anys després d’aquest impuls, l’artista decideix dedicar-se en cos i ànima a la seva música i deixa la seva feina formal. Inspirada per artistes com Alicia Keys, Ray Charles, Aretha Franklin o Etta James, és juntament amb Michel Latour (arranjador i director artístic) i Patrick Faller (compositor) que la cantant dona vida als seus temes sota el pseudònim de Flore M.

Flore M oferirà dissabte “un xou d’una hora i mitja amb set músics a dalt de l’escenari”. “Som una gran família, ho passem bé junt, tenim una molt bona energia i volem transmetre aquestes bones vibracions al públic”. Interpretaran “cançons originals i d’altres mítiques del gòspel que tothom ha pogut sentir almenys un cop a la seva vida”.

Flore M, cantant

L’artista ha promès ballar, riure i presentar-se a si mateixa a través dels seus ritmes i composicions. Posarà cos i ànima, conscient que ella és la traca final del festival del pont del Diable.