El Cau munta dissabte una recollida d’aliments de llarga durada per augmentar les reserves de Càritas

962
Recollida aliments El Cau
Recollida aliments El Cau

L’Agrupament Escolta Joan XXIII El Cau farà aquest dissabte, 15 de juny, una recollida d’aliments amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell i Càritas. Els aliments hauran de ser de llarga durada, preferentment oli, arròs, pasta, llegums secs i conserves.

La campanya de recollida d’aliments va sorgir l’any 2012, amb motiu del cinquantè aniversari d’El Cau. La intenció d’organitzar-la a les portes de l’estiu és “descongestionar les recollides d’aliments durant el Nadal i proveir el Banc d’Aliments de Càritas durant aquesta època de l’any”, ha afirmat el cap d’El Cau, Gerard Bernadàs.

Gerard Bernadàs, cap El Cau

En la recollida participarà una desena de caps i una setantena d’infants d’El Cau, a banda de comptar amb la col·laboració de les famílies per transportar els aliments recollits fins a la seu de Càritas. Segons Bernadàs, “compartir i ajudar als altres entra dins els valors dels escoltes. La línia pedagògica de l’entitat fomenta accions com aquesta que, a més, són una bona eina per donar-se a conèixer a tota la ciutadania”.

Gerard Bernadàs, cap El Cau

Les seves aportacions contribueixen a augmentar les reserves del Banc d’Aliments de Càritas i, alhora, a que els infants coneguin les dificultats que pateixen algunes famílies que viuen al seu voltant.

La recollida d’aliments tindrà lloc, de 9.00 a 14.00h, a la plaça de la Vila, a la plaça del Vi, davant del Mercat Municipal Les Bòbiles i davant el Caprabo de Torrent de Llops. Esperen recollir una tona d’aliments que és, aproximadament, el que aconsegueixen cada any. En acabar, gaudiran d’un dinar de germanor a la plaça de l’Església.

El Cau compta, actualment, amb 15 caps i més de 90 infants. A principis d’agost, marxaran de campaments: els joves d’entre 14 i 17 anys faran una ruta entre Vitòria i Donosti per treballar diferents cultures i religions del món. Els joves de 17 a 19 anys marxen al poble abandonat de Solanell a l’Alt Urgell per ajudar a reconstruir-lo. Els joves d’11 a 14 faran una ruta pel Pirineu català i els més petits hi faran estada estable en aquest mateix indret.

Gerard Bernadàs, cap El Cau

Els infants i joves interessats en les activitats d’El Cau poden contactar amb l’entitat a través del correu electrònic cau@caumartorell.cat. Els trobaran fent jocs tots els dissabtes, de 16.00 a 18.00h, a la plaça de l’Església.

Recollida El CAU