El CB Martorell estrenarà un nou format de competició adaptat i amb menys desplaçaments

891
CB Martorell

El primer equip del Club Bàsquet Martorell encara no ha començat la lliga 2020-2021, després que la Federación Española de Baloncesto (FEB), davant la manca d’acord amb els clubs sobre qui havia d’assumir les proves PCR obligatòries abans de cada jornada, en retardés l’inici. Els clubs catalans, ubicats a la conferència C (amb els aragonesos i els de les Illes Balears) van demanar l’ajornament al principi de la lliga fins a trobar una alternativa.

Després de dues setmanes de negociacions, la FEB ha decidit reduir encara més la conferència C (la més gran, amb 35 equips) i ha dibuixat cinc grups de set equips cadascun en què la lliga arrencarà el cap de setmana del 7 i el 8 de novembre. Pel que fa a les proves per evitar contagis que hauran de passar els equips, es tracta de proves serològiques que caldrà fer 24 hores abans del partit i que, en cas d’obenir algun resultat positiu, no permetran que aquell equip disputi la jornada corresponent. La FEB facilitarà les proves i els recursos (metges i proves PCR en cas de tenir algun positiu) de les tres primeres jornades, mentre que els clubs n’assumiran els costos a partir de la quarta setmana de lliga.

El CB Martorell, al sotsgrup C2

El conjunt dirigit per Toni Olivares canvia de rivals després de la reestructuració del grup C i formarà part del sotsgrup C2, on es veurà les cares amb el CB Esparreguera, el SESE, el CB Salou, l’UE Sant Cugat, el CB Es Castell i El Olivar. Els martorellencs tenen previst l’inici el dissabte 7 de novembre davant el CB Salou, però l’entitat va demanar aplaçar-lo davant la impossibilitat de poder entrenar durant la setmana. D’aquesta manera, el seu debut saltarà a la setmana següent, que serà a la pista del CB Esparreguera.

La primera volta acabarà a Martorell contra el CB Es Castell el proper 16 de gener, i és que la jornada de descans per als blaus serà a la setmana següent. La segona volta començarà a Solu el 7 de febrer i el final de la primera fase serà l’11 d’abril a Menorca.

El CB Martorell ha rebut l’autorització per part de l’Ajuntament de Martorell per entrenar-se i preparar els partits de la lliga regular. Els horaris, pendents del toc de queda, encara no estan definits per a la plantilla blava.