El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) té previst celebrar, amb canvis, una nova edició de les campanyes d’excavacions arqueològiques als jaciments de Sant Genís de Rocafort i Santa Margarida. Per raons de seguretat, enguany no participaran els estudiants universitaris a la campanya de Santa Margarida. En el cas de Sant Genís, les excavacions s’han reprogramat per al setembre.
L’entitat no renuncia a les campanyes, que són un dels pals de paller entre les seves activitats anuals. La de Sant Genís de Rocafort –prevista per al maig i posposada per l’estat d’alarma- se celebrarà al setembre, i la de Santa Margarida tindrà lloc en les dates previstes, del 13 al 31 de juliol.
El vicepresident del CEM, Alfred Mauri, detalla el calendari i avança que, per raons de seguretat, “no farem l’habitual jornada de portes obertes un cop acabada la campanya”. En el seu lloc, es promourà “un format virtual, una jornada o acte en línia per a que tothom qui vulgui conegui els resultats de les dues intervencions. Primer, la de Santa Margarida i al setembre la de Sant Genís”.
Alfred Mauri, vicepresident del CEM
A Santa Margarida, l’organització ha introduït una novetat que debilita la vessant més formativa: “Per prudència i garantia plena de complir amb totes les normatives i prevencions, enguany no hi participaran estudiants universitaris”, avança. En el seu lloc, hi prendran part “membres de l’equip de recerca del CEM, ajudats de professionals de l’arqueologia que ens acompanyaran”.
Alfred Mauri, vicepresident del CEM
Nou butlletí ‘Apunts’, amb canvis de continguts
L’entitat va presentar dissabte passat, en format de vídeo i a través del seu web i de les xarxes socials, una nova edició del seu butlletí informatiu ‘Apunts’. L’exemplar número 16 ha variat els continguts previstos inicialment: “el volíem dedicar als 75 anys de la fundació del Museu Municipal Vicenç Ros, que es compleixen enguany, però en no poder fer-ne una presentació in situ hem canviat l’orientació”.
En el seu lloc, “reflexiona cap a les circumstàncies actuals que han obligat a canviar i replantejar propostes i activitats”. L’editorial parla també dels continguts creats pel CEM “per ajudar a animar-nos i aprofitar les hores per descobrir i conèixer més bé el patrimoni de Martorell, la història, la natura i la geologia de Martorell”. També hi ha l’apartat ‘A porta tancada’, que és un recull d’articles de reflexió elaborats tant des de l’entitat com des dels agents que hi col·laboren: la universitat, Museus de Martorell i l’empresa cultural Sistemes de Gestió de Patrimoni, amb la que el CEM treballa habitualment.
Alfred Mauri, vicepresident del CEM
L’article ‘Obrint la porta a nous formats’ fa referència a les tecnologies digitals, i finalment, l’apartat de notícies enumera les prop de 30 activitats que el CEM ha dut a terme durant el confinament i que té previst fer en breu.