El CEM impulsa el concurs Refotografiem Martorell, dins les Jornades Europees de Patrimoni

1422
'Refotografiem Martorell'
'Refotografiem Martorell'

Els dies 6, 7 i 8 d’octubre se celebren les Jornades Europees de Patrimoni. En el marc d’aquesta celebració des del Centre d’Estudis Martorellencs proposen el concurs Refotografiem Martorell, una activitat per a la descoberta de Martorell i la seva història a partir de 15 imatges fotogràfiques antigues de diversos indrets del municipi.

El vicepresident del CEM, Alfred Mauri, ha explicat que l’entitat “ha seleccionat 15 imatges a partir de les quals proposem als participants el repte d’identificar el lloc o element al qual corresponen”. Des d’aquest enllaç us podeu descarregar un fulletó en format PDF amb la reproducció de les 15 imatges, la seva identificació i un exemple de com procedir. La intenció del concurs és “unir patrimoni i natura, i explorar el repertori de possibilitats que neix quan s’uneixen aquests dos elements”, ha dit Mauri.

Alfred Mauri, vicepresident CEM

Les 15 imatges estan identificades de manera correlativa. D’aquesta manera poden identificar fàcilment la imatge i la correspondència amb l’original. Poden obtenir les imatges amb qualsevol càmera, però des del CEM recomanen fer-ho mitjançat el telèfon mòbil per facilitar-ne l’enviament.

Com es pot participar?

Per poder participar cal inscriure’s a través d’aquest formulari, indicant el nom i cognoms, una adreça de correu electrònic i el número de mòbil des del qual s’enviaran les imatges. Un cop completat el qüestionari es veurà el número de telèfon mòbil on enviar-les via WhatsApp. Quan el participant tingui una imatge, simplement cal que la faci arribar a través de WhatsApp al número de mòbil facilitat, indicant al comentari de la imatge el número que la identifica. Les fotografies han de respectar el dret a la intimitat i a la pròpia imatge de les persones. La participació està oberta des d’ara i fins el dia 8 d’octubre.

Els premis

Un jurat de tres persones integrants de la junta del CEM valoraran el nombre d’imatges encertades per cada participant. En segon lloc es considerarà també la qualitat de les imatges. En cas d’empat, el dia del lliurament de premis es resoldria mitjançant un sorteig.

Es concediran tres premis. El primer serà un lot amb les publicacions del CEM i una invitació per a participar durant tot un dia a les excavacions arqueològiques al jaciment de Santa Margarida, el juliol de 2018, al costat dels arqueòlegs i així conèixer de primera mà com es porta a terme una investigació arqueològica. El segon premi un lot amb les publicacions del CEM i el tercer tres publicacions a escollit entre les editades pel CEM.

El jurat farà la selecció de les imatges a partir del dia 8 d’octubre i contactarà amb els guanyadors per telèfon o correu electrònic, entre els dies 9 i 11 d’octubre. El lliurament dels premis es farà el divendres, 13 d’octubre, a les19.00h, a la seu del CEM (antiga Farmàcia Bujons, plaça de la Vila, 41), on es farà també la presentació de les imatges guanyadores i la presentació i explicació del context històric de les 15 imatges històriques objecte del concurs.