El Centre Cultural acull l’exposició i el lliurament de premis del Concurs de Cartells del Nadalem i Carnaval

611
Barbara de Leon, guanyadora cartell Nadalem

Aquest dissabte s’ha inaugurat de manera oficial l’Exposició del Concurs de Cartells del Nadalem i el Carnaval d’aquest 2018. L’acte ha comptat amb el lliurament de premis als guanyadors de les diferents categories de la mà de l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera. Les obres presentades romandran exposades al vestíbul del Centre Cultural fins al 5 de gener.

Les guanyadores dels cartells Nadalem i Carnaval d’aquesta edició, Judit Diemunsch i Martina Morató respectivament, no han pogut assistir a aquest lliurament de premis, com tampoc ho ha fet la finalista del cartell de Carnaval Virginia Gil. Qui sí ha pogut rebre el seu premi i el diploma commemoratiu ha estat la finalista dels cartells de Nadalem, Bàrbara de León.

Diego López, del Col·legi La Mercè, ha estat el guanyador de la categoria al millor cartell d’un artista menor de 16 anys del Nadalem. La seva obra està formada per un conjunt de boles nadalenques colorides i brillants. El Diego explica que la inspiració li va venir en l’últim moment i que no s’esperava guanyar la seva categoria. “Volia fer un arbre de Nadal amb moltes boles, però finalment vaig decidir presentar fer només les boles”.

Diego López, guanyador del millor cartell artista menor de 16 anys Nadalem

Pel que fa a la categoria millor cartell d’un artista menor de 16 anys del Carnaval, les guanyadores han estat Paula López i Emma del Campo, companyes del Col·legi La Mercè. “Ens vam inspirar en els dos personatges principals del Carnaval, però vam voler sorprendre”.

Paula López i Emma del Campo, guanyadores del millor cartell artista menor de 16 anys Carnaval

Els premis d’aquesta edició del concurs de cartells han estat 700 euros per les dues obres guanyadores, 300 euros per a les dues finalistes i 60 euros per als cartells de l’artista local menor de 16 anys. El jurat estava integrat per personal del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i gent relacionada amb el món gràfic i artístic com Anna Gil Llopart, Francisco José Martínez Arasa, Pere Perelló Montaner, Cristina Sánchez Machado i Laura Soriano González. Els membres del jurat van valorar la referència, la presència o l’al·legoria d’elements simbòlics en els cartells.

Les imatges presentades ja estan exposades al vestíbul del Centre Cultural de Martorell i es podran visitar fins al dia 5 de gener; de dilluns a divendres de 10.00h a 21.00h i els dissabtes de 10.00h a 14.00h.