El Centre de Promoció Econòmica dobla els recursos per a accions formatives i d’ocupació

497

El Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa de Martorell ha aconseguit doblar en cinc anys les subvencions aconseguides per dur a terme accions formatives i d’ocupació. El departament es converteix en l’epicentre de la promoció formativa i ocupacional al Baix Llobregat Nord, segons avala el darrer informe sobre les dades del servei.

Durant el 2015, el Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa ha aconseguit 1.049.428,03 euros en subvencions estatals, autonòmiques i supramunicipals per desenvolupar diferents accions formatives i ocupacionals, el doble que el 2011 (557.634,45 euros), quan es va posar en marxa el servei.

En aquests cinc anys, el departament ha informat 883 emprenedors, ha atès 1.423 consultes d’empreses, ha creat 107 empreses i 135 llocs de treball. El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) ha ajudat a constituir 33 empreses i s’han realitzat 1.711 accions formatives.

El conveni Bstartup, entre l’Ajuntament i el Banc Sabadell per a què emprenedors i empreses locals puguin accedir al crèdit per finançar projectes, ha beneficiat una desena d’empreses locals, i cinc empresaris han accedit al programa de Subvencions pel Foment de l’Ocupació per a la contractació de personal martorellenc en situació d’atur.

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, ha destacat que “les xifres a l’alça que el Molí Empresa registra des que es va posar en funcionament l’avalen com a promotor de l’ocupació, la formació i l’empresa a la zona nord de la comarca, esdevenint, de manera natural, un punt de trobada referencial de totes les persones que vulguin crear o fer créixer la seva pròpia empresa”.