El Centre de Promoció Econòmica engega els cursos de Formació Ocupacional

1161
Molí Empresa

Una quinzena de persones han iniciat les classes del curs ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’. Aquest és el primer dels cinc cursos de Formació Ocupacional que s’impartiran enguany al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El curs certificat de professionalitat ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ consta de 490 hores dividides en 7 mòduls formatius amb un total de 370 hores, un mòdul de pràctiques professionals de 80 hores i un mòdul de formació complementària de 40 hores, en total 490 hores, i acredita als alumnes per treballar en institucions d’atenció a persones amb dependència: residències i casals d’avis, centres de dia o centres de salut mental.

El principal objectiu del curs és formar l’alumne per desenvolupar la seva activitat professional en el sector de prestació de serveis socials a persones en institucions de caràcter social. Aquest perfil professional té com a tasca principal atendre a persones dependents en institucions on es desenvolupi la seva actuació, a través de les estratègies dissenyades per l’equip interdisciplinari competent, per tal de mantenir i millorar l’autonomia personal del pacient i les seves relacions amb l’entorn.

La formació, que va començar el 19 de desembre i es va reprendre aquest dilluns, finalitzarà el 8 de juny i es realitzarà de forma intensiva de dilluns a divendres, de 9.00 h a 14.00h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell.

En edicions anteriors, els alumnes participants van aconseguir feina, un cop finalitzades les pràctiques. Des del Centre de Promoció Econòmica agraeixen la col·laboració del teixit empresarial per millorar les oportunitats d’ocupació dels col·lectius amb dificultats per a la inserció en el mercat de treball.

Programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP)

El programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) té com a finalitat oferir a persones treballadores, prioritàriament desocupades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i afavorir la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores de l’àmbit territorial català.

Segons detalla el regidor de Promoció Econòmica, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, LLuís Amat, el Centre de Promoció Econòmica ha aconseguit una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats per a l’any 2017 (FOAP 2017) per poder impartir en aquesta convocatòria 2017-2018 cinc cursos sol·licitats de Formació Ocupacional. Tot i que la convocatòria correspon a l’any 2017, el gruix dels cursos es durà a terme durant la primera meitat de l’any 2018.

LLuís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Els cursos de formació ocupacional estan adreçats prioritàriament a les persones que es troben en situació de desocupació, busquen feina i tenen interès a millorar o aprendre una nova ocupació. Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya dins de les convocatòries anuals de formació ocupacional, i no tenen cap cost per a l’alumne.

Oferta cursos Formació Ocupacional

Formulari preinscripció online