El Centre de Promoció Econòmica participa al projecte ocupacional ‘Jove, al Baix tu decideixes’

594
'Jove, al Baix tu decideixes'

El Centre de Promoció Econòmica de Martorell, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, inicia el projecte d’ocupació per a joves ‘Jove, al Baix tu decideixes’. Es tracta d’oferir formació professional i orientació per aconseguir incrementar les possibilitats d’accés al món laboral.

‘Jove, al Baix tu decideixes’ s’emmarca en la convocatòria de projectes singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. S’adreça a 220 persones joves preferentment entre 18 i 29 anys, que estiguin empadronades en algun municipi de la comarca del Baix Llobregat i que es trobin en situació de desocupació. A més, comptarà amb 11 punts d’orientació laboral repartits en 10 municipis de la comarca per donar cobertura a tot el territori, on les persones joves participants realitzaran les accions d’orientació laboral i tindran una persona com a tutora de referència, que els acompanyarà i farà un seguiment durant el projecte.

Martorell forma part d’un d’aquests punts d’orientació laboral, juntament amb Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, que compta amb dos punts, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans.

Formació a Martorell: ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’

Les persones joves participants es podran formar en diferents especialitats impartides als municipis que integren el projecte. El Centre de Promoció Econòmica de Martorell oferirà el curs de formació professionalitzadora ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’, certificat de professionalitat nivell 1, amb una durada de 250 hores i pràctiques professionals.

Els participants aprendran a fer operacions auxiliars de magatzem, recepció, desconsolidació, ubicació bàsica, preparació i expedició de càrregues i descàrregues, de manera coordinada o en equip, sota la supervisió d’un responsable, seguint les instruccions rebudes, i aplicant els procediments i equips adequats, en condicions de productivitat i respectant la normativa de seguretat, salut i prevenció de riscos.

Aquesta formació es farà, del 4 de març al 4 de juliol, de forma intensiva. L’horari serà de dilluns a dijous, de 9.30 h a 13.30h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell. Podrà participar una vintena de joves.

Altres especialitats formatives

Activitats auxiliars de magatzem (Martorell i Viladecans)

Agents Digitals esportius (Cornellà de Llobregat)

Aspirant a vigilant de seguretat (Gavà)

Atenció al client i activitats administratives (Castelldefels)

Auxiliar de serveis, consergeria i control d’accessos (Gavà/Barcelona)

Màrqueting Digital (Castelldefels i Viladecans)

Operacions auxiliars de magatzem (Sant Joan Despí)

Serveis Auxiliars de Perruqueria (El Prat de Llobregat)

Formació Molí Empresa

En aquest projecte participa una agrupació d’entitats -formada per ajuntaments, empreses de formació i agents econòmics- així com els ajuntaments de Martorell, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans; les empreses de formació Levelinstrukta SL, Sinergia, Team & Training SL, Sodexo Iberia SA; el Citilab de Cornellà de Llobregat; les associacions empresarials d’AEBALL i PIMEC i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, que realitza les funcions d’entitat coordinadora i promotora.

‘Jove, al Baix tu decideixes’ ha rebut una subvenció de 776.555 del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Inscripcions

El proper 11 de febrer, a les 10.30h, es durà a terme la sessió informativa del projecte a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell. Els joves interessats a participar-hi han d’omplir la fitxa d’inscripció al projecte i fer-la arribar al mail dfernandez@martorell.cat (Dolors Fernández), adjuntant un currículum, si el tenen. També es poden adreçar, de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 13.30h, al Centre de Promoció Econòmica de Martorell (camí del Riu, s/n).

'Jove, al Baix tu decideixes'