El Centre de Promoció Econòmica reprèn l’activitat després de l’estiu

1091
Molí Empresa
Molí Empresa

El Centre de Promoció Econòmica reprèn aquest mes de setembre tota la seva activitat amb la programació d’accions formatives previstes per aquest any 2019, adreçades a empreses, emprenedors/res, i persones en situació d’atur. La posada en marxa s’ha fet aquest dijous amb l’inici del curs ‘Atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament’ emmarcat dins el programa ‘Formació a mida’ de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament de Martorell i la Fundació Arc de Sant Martí van sol·licitar aquest programa per promoure la formació i inserció laboral de les persones aturades en acord amb les necessitats reals del teixit empresarial. Les 8 sessions es realitzen al Molí Fariner entre el 5 i el 19 de setembre de 10.00 a 14.00h -32 hores en vuit sessions de quatre hores cada dia-. En finalitzar, la Fundació contractarà, com a mínim, el 50% dels participants.

La regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, admet que aquest curs ha arrencat amb molt bon peu i que reben una molt bona resposta de les 20 persones participants.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

Aquestes setmanes s’iniciarà també la formació complementària transversal de 60 hores titulada ‘Aprendre a aprendre’, per a alumnes de la formació ocupacional. L’objectiu és el d’organitzar millor el propi aprenentatge, i gestionar temps i informació de manera eficaç, individualment o en grups, amb estratègies ajustades a les necessitats per assolir l’aprenentatge.

Del 13 de setembre al 4 d’octubre, emprenedors i empreses podran conèixer el recorregut administratiu habitual. La idea és que l’empresari estalvii temps i es dediqui a allò que genera valor. Se li mostra una visió eminentment pràctica de tot el circuit administratiu a seguir per adaptar el sistema funcional de l’empresa de forma més adient. Tot això gràcies al curs ‘Gestió administrativa, comptable i tributària a l’empresa. La pràctica’ de la mà de Mercader Consultors.

Els participants del ‘Recicla’t +45’, programa d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina als majors de 45 anys, continuen el cicle de píndoles. Ho fan amb ‘Alfabetització Digital’, un curs intensiu de cinc dies on els alumnes amplien coneixements en l’ús de l’ordinador, internet, correu electrònic i paquet Office.
Els divendres de 10.00 a 12.00h, qui vulgui aprendre més sobre la recerca de feina per Internet disposarà de les sessions ‘Incorpora’t amb les Tic’. I també poden fer el curs ‘Actic Mig’ els dies 19, 26 de setembre, 3, 10, 17, 24, 21 d’octubre de 2019, de 09.30 a 13.30h.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

‘Ocupa’t Dones’ també continua amb el taller ‘Expresso les meves opinions. (L’assertivitat)’, emmarcat en els Tallers d’apoderament per a dones, a càrrec de la psicòloga Carme Cordón. Es fa al setembre i prepara les participants per afrontar de la millor manera una entrevista de feina.

Durant aquest mes també està programat l’inici d’una de les accions formatives d’aquest programa, el curs ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’, encara en fase d’inscripcions. Aquest curs té una durada de 250 hores dividides en cinc mòduls formatius, corresponents al certificat de professionalitat (quatre mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores), i una formació complementària de 20 hores.

El 16 i 17 de setembre, de 09.30 a 14.30h, els usuaris també podran assistir a la formació ‘Si la crisi et dóna llimones, fes llimonada. Troba oportunitats on altres veuen adversitats. Resiliència Motivadora’, amb la coaching Roser Sellès, indicat per a persones que no tenen clar el seu objectiu professional. Aquestes dinàmiques ajuden a trobar recursos per fer front a les dificultats i ser resilients a partir d’una actitud positiva, d’obertura al canvi. Els interessats a qualsevol de les formacions poden fer la inscripció al web de Promoció Econòmica www.moliempresa.cat.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

Els diferents serveis del Centre de Promoció Econòmica també reprenen tota l’activitat. El d’Atenció a l’Emprenedoria continua el dimecres amb les sessions informatives quinzenals per a nous emprenedors, i les sessions setmanals d’acollida de demandants per inscripció el Servei Local d’Ocupació es mantenen els dijous al Club de la Feina, a les 10.30h.