El Centre de Recursos Pedagògics celebra el 16è Fòrum de Treballs de Recerca

1675
16è Fòrum Treballs de Recerca
16è Fòrum Treballs de Recerca

Uns 400 alumnes i professors han assistit aquest matí al 16è Fòrum de Treballs de Recerca, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP). Una setantena de treballs han estat exposats al Centre Cultural, amb un total de 85 alumnes de Batxillerat d’instituts del Baix Llobregat Nord. La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Núria Vallduriola, i la inspectora d’Educació i presidenta de la Comissió del Pla de Formació de Zona, Dolors Gispert.

El fòrum, segons ha obert l’alcalde, “premia l’esforç i l’excel·lència dels treballs de recerca dels estudiants de la comarca”, i esdevé un estímul per als nois i noies en la cerca i elaboració del treball que es proposen dur a terme. “Posar en comú aquest treball, junt amb altres companys d’altres instituts, és un intercanvi d’experiències molt enriquidor”, ha dit Fonollosa, qui també ha valorat que es facin actes com aquest per cloure el curs i ha agraït la feina dels professionals del CRP.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Joan Sedeño, membre de l’equip del CRP, ha indicat que “per als alumnes és un repte, en el què intervé la incertesa i la por de fer-ho bé. La presentació important i puntuable és la que fan als centres, aquí fan un resum de 10 minuts i no tenen la pressió d’un tribunal, però han d’explicar-se davant centenars de persones”. Sedeño ha recordat que el CRP ofereix prèviament als alumnes un taller d’habilitats comunicatives amb un coach per tal que apliquin les pautes adients per fer una presentació en públic.

Joan Sedeño, membre CRP

Els centres que han participat enguany al 16è Fòrum de Treballs de Recerca han estat l’INS Pompeu Fabra, l’INS Joan Oró i el Col·legi La Mercè (Martorell); l’INS Voltrera (Abrera), l’INS El Cairat i l’INS El Castell (Esparreguera), Daina-Isard, l’INS Creu de Saba i l’INS Daniel Blanxart i Pedrals (Olesa de Montserrat); l’INS El Palau i l’INS Montserrat Roig (Sant Andreu de la Barca) i l’INS Montserrat Colomer (Sant Esteve Sesrovires).

17 treballs de Martorell

Els tres centres de Martorell que han participat en el fòrum d’aquest any han presentat 17 treballs. L’Institut Pompeu Fabra ha presentat ‘Síndrome Asperger’ d’Anna Puntas, ‘Aminoàcids i vitamines’ de Gonzalo Moreno i Albel Ortiz, ‘Informa’t, pensa, actua: reflexió sobre el racisme’ d’Alba Jiménez, ‘Petons de xocolata’ d’Anna Hernández, ‘Sóc tan capaç com tu’ de Judit Garcia, ‘El món de l’objecte: disseny d’una cadira’ de Gerard Arbués, ‘Plantes medicinals’ de Cristina Donadiós, ‘Información y manipulación. Una cuestión de poder’ de Laura Gómez, ‘Art-protesta, l’art de la protesta’ de Mireia García, ‘Cossos i albats’ de Raquel Gómez, i ‘Creació d’un llibre il·lustrat sobre Edgar Allan Poe’ de Nerea Garcia.

L’Institut Joan Oró ha exposat ‘Accident nuclear a Palomares’ de Nerea Pérez, ‘Estudi sobre la importància de les ambaixades i els consolats per a un Estat’ de Paola López, ‘Construcció i programació d’un robot lluitador’ d’Héctor Pérez, i ‘Miswak, un possible mètode natural d’higiene bucal’ de Nohaila El Barike Belhcen.

‘El octavo arte’ de Sara Arellano, ‘Aplicació de l’arquitectura bioclimàtica en construccions modulars’ de Diego Lahoz, i ‘El paper clau de la dinàmica mitocondrial en la diabetis mellitus tipus A’ d’Albert Ruiz, han estat els treballs proposats pel Col·legi La Mercè.