El Centre d’Educació Especial El Pontarró tanca el projecte de ‘Transició a la Vida Adulta’

2788
Cloenda TVA El Pontarró
Cloenda TVA El Pontarró

El Centre d’Educació Especial El Pontarró ha entregat aquest matí els diplomes als 22 alumnes que participen al programa de ‘Transició a la Vida Adulta’ (TVA) i que deixaran l’escola el curs vinent. Els participants han fet pràctiques dins el centre escolar i han assolit competències per millorar la seva autonomia. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament, Núria Canal, i la inspectora del Departament d’Ensenyament de la Generalitat al Baix Llobregat Nord, Dolors Gispert.

El projecte TVA és un dels eixos del Centre d’Educació Especial El Pontarró i va adreçat a alumnes a partir dels 16 anys. Formar-los en el seu canvi cap a la vida adulta, millorar la seva independència i proporcionar-los eines per encarar el món laboral amb garanties són els objectius cabdals, ha explicat la cap d’estudis d’El Pontarró, Olga Herrero.

Olga Herrero, cap d'estudis El Pontarró

Segons Herrero, a través de pràctiques dins de l’escola, prenen el pols a l’evolució dels alumnes per valorar quan poden sortir a fer les pràctiques al “món real”. Abans de sortir al carrer, experimenten què significa dedicar-se a algun ofici. Així, ajuden en les tasques de la bugaderia o la cafeteria, i organitzant actes per a entitats.

Olga Herrero, cap d'estudis El Pontarró

Programa ‘Odissea’

El TVA culmina amb el programa ‘Odissea’, on els alumnes de l’última etapa d’escolaritat obligatòria, amb algun tipus de discapacitat o problemes de salut mental, tenen la possibilitat de fer pràctiques laborals en empreses externes o a equipaments municipals. La cloenda del programa ‘Odissea’ va tenir lloc el passat 8 de juny al Complex Educatiu Torrent de LLops, junt amb el tancament del programa ‘Anem per feina‘.

Nou equip directiu a El Pontarró

Avui s’ha presentat, a més, el nou equip directiu de l’escola per al proper any. A partir del curs vinent, Olga Herrero, qui desenvolupava les tasques de cap d’estudis, es convertirà en la nova directora. Marta Valero serà la cap d’estudis i Eva Palomo, la secretària del centre. A partir del curs 2019-20 s’obrirà el procés per dirigir l’escola i es farà la tria de l’equip directiu per als propers quatre anys.