El Centre d’FP d’Automoció rep una menció honorable en els International Design Awards

382

El Centre de Formació Professional d’Automoció, projectat per Caas Arquitectes, ha rebut recentment una menció honorable en els International Design Awards (IDA). Aquests premis, que s’entreguen als EUA, van ser creats l’any 2007 per reconèixer projectes singulars i innovadors en els àmbits de l’arquitectura, l’interiorisme, el producte, el grafisme i el disseny de moda.

El jurat dels IDA han destacat els usos múltiples de l’edifici, com a centre tecnològic, centre de recerca i centre formatiu. Amb aquesta premissa, l’arquitecte Marc Casany i el seu equip van idear una estructura definida per dues escales -la industrial i la humana-, adoptant un disseny de doble pell basat en la solució constructiva d’un cotxe, amb façana –carrosseria- i edifici –xassís-. El jurat també subratlla que el projecte està molt ben resolt pel que fa a les necessitats tèrmiques, acústiques i de salut.

La directora del Centre de Formació Professional d’Automoció, Teresa Casanovas, diu que “estem reconfortats perquè és una menció que es dona a Los Angeles, el seu reconeixement passa per àmbits internacionals, on s’han reconegut altres edificis de prestigi”. Casanovas assegura que “han premiat l’aplicació de la idea original i l’adaptabilitat d’un edifici energèticament tan ben calculat amb el seu posterior ús públic”. “És el colofó a un projecte que ha costat molts anys. Nosaltres ens hi trobem molt còmodes perquè ens permet treballar diferents disciplines simultàniament, junts però independents”, ha assegurat.

Ubicat a Martorell, el Centre de Formació Professional d’Automoció es va inaugurar el març del 2015 amb l’objectiu d’oferir una oferta formativa integrada per al conjunt del sector. Des d’un punt de vista constructiu, es tracta un edifici de de 10.000 metres quadrats i està equipat amb les últimes tecnologies del sector. Disposa d’una gran nau industrial de 2.300 mestres quadrats que conforma el taller i de 39 aules. A més, compta amb laboratoris específics de robòtica, sistemes automatitzats, mecànica i de manteniment.