El Cineclub del Diable acull dissabte la presentació de la Mostra de Cinema Llatinoamericà

342
'Sergio & Serguéi'
'Sergio & Serguéi'

Del 28 de març a l’1 d’abril, CineBaix de Sant Feliu de Llobregat realitza la Mostra de Cinema Llatinoamericà 2019. El Cineclub del Diable de Martorell n’acollirà la presentació aquest dissabte, a les 18.30h, a la Casa de Cultura amb la projecció de la pel·lícula cubana Sergio & Serguéi. L’entrada serà gratuïta.

L’associació martorellenca Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura, oferirà al Cineclub el passi d’un dels títols de la Mostra. Sergio & Serguéi, dirigida per Ernesto Daranas, ens transporta als inicis de la dècada dels 90 per retratar dues situacions, allunyades però semblants, com van ser les de Rússia i Cuba. És a dir, la caiguda de l’URSS i la crisi econòmica cubana. Dos moments històrics que Daranas uneix a través de dos personatges que comparteixen nom, ideals i preocupacions, segons ha explicat Anna Lati, membre de Cinema del Diable.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de CineBaix proposa portar a les pantalles algunes de les pel·lícules més interessants de la temporada al continent llatí. Més enllà de Hollywood, on la diversitat d’històries i ètnies és encara una tasca pendent, països com Argentina, Uruguai o Cuba exploren a través del cinema les diferents problemàtiques -socials, econòmiques, culturals, polítiques- que afronten les seves societats. La programació inclou quatre cinefòrums amb convidats d’excepció que aprofundiran a alguns dels temes tractats a la pantalla.

Cicle Gaudí: ‘Entre dos aguas’

El proper 29 de març, a les 20.00h, es podrà veure a la Casa de Cultura Entre dos aguas, dins el Cicle Gaudí. Els germans Israel i Francisco José Gómez Romero protagonitzen aquest llargmetratge d’Isaki Lacuesta, que barreja el gènere documental amb la ficció.

En aquesta ocasió, s’ha triat una pel·lícula guanyadora de set Premis Gaudí, entre els quals hi ha el de millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor actor protagonista pel debutant Israel Gómez Romero i millor música original per a Kiko Veneno i Raül Refree.