El Cineclub del Diable celebra diumenge els 25 anys de ‘Pesadilla antes de Navidad’

552
'Pesadilla antes de Navidad'
'Pesadilla antes de Navidad'

Estrenada l’any 1993, Pesadilla antes de Navidad va ser una aposta de Disney, dirigida per Tim Burton i amb banda sonora de Danny Elfman, tot un èxit que encara conserva els seus estatuts de culte. El Cineclub del Diable projecta la cinta aquest diumenge, 23 de desembre, a les 17.30h, a la Casa de Cultura. L’entrada és gratuïta.

El film explica la història de Jack Skellington, el “rei de les carabasses” del poble Halloween on es prepara cada any la celebració del Halloween per al món mortal. Jack està cansat d’haver de preparar cada any la mateixa festa i desitja trobar alguna cosa més.

L’oportunitat se li presenta per casualitat un bon dia quan descobreix el poble Nadal i la seva festivitat. Jack queda enamorat del Nadal i pretén fer-lo seu. És així que convenç als habitants del poble Halloween per preparar Nadal, però com que no hi estan acostumats, fabriquen una sèrie de joguines monstruoses que en lloc de divertir els nens els espanta.

Sally, enamorada de Jack, té una premonició i intenta dissuadir-lo inútilment dels seus plans que consisteixen en segrestar el Pare Noel per a ocupar el seu lloc la nit del 25 de desembre. Així que la nit de Nadal Jack horroritza tot el món amb la seva versió de la festa fins que, finalment, el seu trineu és abatut per l’exèrcit americà. Un cop reflexiona sobre tot el que li ha passat, s’adona de l’error i allibera Santa Claus, just a temps per arreglar la nit.