Cineclub del Diable s’adhereix a les projeccions de la FilmoXarxa i s’estrena amb ‘Play’

279

El Cineclub del Diable, impulsat per la Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable, projecta aquest dissabte, a les 18.30h, la pel·lícula Play, inclosa dins el catàleg de la FilmoXarxa. Es tracta d’una iniciativa, liderada per la Filmoteca de Catalunya i gestionada per la Federació Catalana de Cineclubs, que vol fomentar el cinema europeu i català a través d’una xarxa de sales d’arreu del territori, entre elles la Casa de Cultura de la Vila.

Play, del director Ruben Östlund, s’interna en un drama social basat en la història dels aldarulls racials als suburbis de Göteborg, en la qual uns nens immigrants africans es dediquen a robar a altres nens de 12 a 14 anys, aprofitant-se dels prejudicis i utilitzant una tècnica molt particular. Fins en quaranta ocasions van operar aquests segrestadors de nens que campaven al seu aire imposant la seva pròpia llei del terror.

Ruben Östlund és considerat una de les grans promeses del cinema suec en l’actualitat i ha estat guardonat amb multitud de premis importants. Va rodar la pel·lícula amb actors amateurs, i amb ella volia fer una mena d’estudi sociològic sobre la por i la inseguretat ciutadana en la societat actual.

La pel·lícula s’inclou al catàleg de la FilmoXarxa, un projecte que vol potenciar i difondre el cinema català i europeu, incrementar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les pantalles del país i fomentar la cultura cinematogràfica entre la ciutadania, ha destacat Anna Lati, membre de l’associació Cinema del Diable.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

Els títols que, en exclusiva, formen part de la FilmoXarxa han estat triats per una Comissió amb representació de tots els estaments implicats en el projecte. Són films inèdits a Catalunya, provinents de distribuïdores independents o bé títols europeus i internacionals que es consideren d’interès cultural o artístic i que no tenen distribució comercial a Catalunya. Tots els films es projectaran a les pantalles adherides al projecte en versió original subtitulada en català i en format digital.

La FilmoXarxa també proposa documentals de contingut social o cintes que pertanyen a l’arxiu de la Filmoteca i que ens permeten descobrir el patrimoni cinematogràfic català.