El Círcol ofereix sessions de formació jurídica i normativa a les entitats

857

El Círcol, Centre de Serveis a les Entitats, acollirà des d’aquest dimecres una sèrie de quatre sessions formatives gratuïtes per a les entitats, per informar-les d’aspectes jurídics i normatius d’obligatori coneixement. La primera se celebrarà el 21 de març (18.30h) i tractarà sobre les obligacions legals com a membre d’una junta directiva. El Departament de Participació té previst celebrar-ne tres més fins al juny, sobre obligacions legals, certificat digital i impost de societats.

La sessió de dimecres, ‘Quines són les meves obligacions legals com a membre d’una junta directiva’, vol aportar una formació bàsica sobre les diferents normatives que afecten les entitats, quines responsabilitats tenen els membres de les juntes directives i com poden adaptar-se a totes les obligacions legals. Es parlarà de drets i obligacions jurídics de la junta; obligacions fiscals i assegurances de responsabilitat civil i durarà unes dues hores i mitja.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, explica que les sessions “són molt necessàries per refrescar temes davant una normativa molt canviant en el temps, i perquè les entitats també fan canvis de membres de les seves juntes”.

Míriam Riera, regidora de Participació

Les sessions “donen recursos a les entitats per a que funcionin millor” i afegeix que “si tenen dubtes particulars sempre se’ls atendrà a El Círcol, i si és necessari se’ls posarà en contacte amb experts”, diu Riera.

Míriam Riera, regidora Participació

La resta de sessions, d’abril a juny

Les novetats de les lleis 39/2015 i 40/2015 de procediment administratiu de les administracions públiques obliguen les associacions a relacionar-se digitalment amb l’administració pública, a través dels certificats digitals i la nova Llei de Protecció de Dades, que entrarà en vigor al maig. Per això, el dimecres 4 d’abril (19.00h) s’explicarà ‘Com puc aconseguir el certificat digital’.

La tercera sessió, el 16 de maig (19.00h), es titularà ‘Com ens afecta a les entitats la nova Llei de Protecció de dades’. Riera explica que “les entitats tenen socis i gent vinculada i que formen part de les seves bases de dades. Hi ha una nova Llei de Protecció de Dades que és imprescindible que coneguin i apliquin a l’hora de comunicar-se amb ells”.

Al juny es preveu una quarta sessió, encara sense data definida, sobre l’impost de societats. Un tema recorrent en aquella època, ja que al juliol finalitza el termini per a les entitats que estan obligades a presentar-lo.

Míriam Riera, regidora Participació

Totes les sessions a El Círcol són gratuïtes per a les entitats locals, però es recomana confirmar assistència a l’Oficina de Participació Ciutadana d’El Círcol, al telèfon 93 775 00 50.