El Club Bàsquet Martorell tanca temporada amb el sopar del 40è aniversari de l’entitat

425

El CB Martorell ha tancat la temporada 2015-2016 amb el tradicional sopar de final de curs. La pista annexa del Pavelló Esportiu Municipal aplegava, aquest dissabte a la nit, a més de 150 persones vinculades amb el bàsquet local. Al matí, el club va oferir el Torneig del 3X3 i una sessió de risoteràpia per a tota la família del bàsquet que, enguany, ha celebrat el 40è aniversari.

Aquest any, el sopar de cloenda tenia un significat especial ja que el club celebrava 4 dècades i la junta feia extensiva la festa a totes les persones que hi han estat vinculades. Entre els assistents, la regidora d’Esports Belen Leiva qui assegurava “que l’entitat està formant una gran família. A més, des de l’ajuntament estem molt contents amb els resultats dels equips en la temporada que celebren 40 anys”.

Jugadors, entrenadors, directius i diversos col·laboradors van assistir al sopar que reconeixia la feina dels jugadors dels 18 equips del club. També els van acompanyar la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal; el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández; i els regidors del PSC, Lluís Tomàs, Remedios Márquez, Raúl Rozalen i Antonio Carvajal. Tots ells van compartir taula amb la junta del bàsquet que presideix Miquel Fusalba.

Nous reptes i il·lusions de l’entitat

Adrià Retres és el primer fitxatge per a la temporada 2016-2017 del CB Martorell. Retres arriba de la mà del nou entrenador, Adrià Alonso, i s’encarregarà de cobrir les posicions exteriors de l’equip blau.

Cristian Oliva és una altra de les incorporacions d’Alonso a qui ja coneixia de la seva etapa al Cornellà. Oliva serà el nou base i donarà experiència a l’equip ja que té més de 15 anys de coneixença de la lliga EBA.

A més, el CB Martorell ha anunciat les renovacions de Mario Fuentes, Albert Fusalba, Rubén Morales i Marc Bernadí per al proper curs. Ara només queda resoldre la renovació de l’acord de vinculació del bàsquet martorellenc amb el Bàsquet Manresa. La junta del club preveu obtenir la resposta en aquesta propera setmana.

40 anys del CB Martorell

El Club Bàsquet Martorell es va fundar el mes de setembre de 1975 sota la presidència de Fernando Toledo Puig després de diversos intents fallits de posar en pràctica aquest esport al municipi.

La primera temporada oficial (1975-1976) l’entitat va comptar amb quatre equips (sènior, júnior i juvenil masculí i júnior femení) i una seixantena de jugadors. Durant uns anys, l’entitat va comptar amb diversos equips base en categoria Preferent. L’equip sènior masculí ha viscut dues èpoques daurades a la Lliga EBA, màxima categoria que ha disputat en la seva història.

El impulsor del bàsquet a Martorell va ser Joan Miró, qui fou secretari de l’Ajuntament, donant a conèixer a un grup de joves les nocions d’aquest esport a mitjans del segle XX. La primera pista de bàsquet a Martorell es trobava situada en uns terrenys de l’actual CE La Vila.