El Club d’Escacs Martorell lliura els premis del Torneig Open i del Josep Roviralta

560

El Club d’Escacs Martorell va celebrar dissabte a Ca n’Oliveras l’acte de lliurament del 34è Open d’Escacs, tot fent-lo coincidir amb el 31è Torneig Josep Roviralta de partides ràpides. L’Open s’ha consolidat un any més dins el calendari català amb una participació de quasi 180 jugadors, repartits en tres categories. El martorellenc Andreu Tejedor ha estat el guanyador d’enguany en la categoria B i Antonio Gual, del Cerdanyola, ha guanyat la categoria A.

La doble cita d’escacs a Ca n’Oliveras va aplegar unes vuitanta persones al local de l’entitat. Va ser presidida per l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, la regidora d’Esports de l’Ajuntament Belén Leiva i el president del club, Jordi Bascuñana. Abans del lliurament de guardons i trofeus, l’alcalde va dir que “els escacs són ja una tradició molt arrelada a casa nostra. Sembla que l’Open ha anat molt bé i ens agrada que vingui gent de fora, perquè aconseguim que Martorell sigui també un poble referent en aquesta disciplina”.

Bascuñana: “l’Open es consolida”

Jordi Bascuñana refermava que l’Open “es consolida dins el panorama dels escacs a Catalunya malgrat la forta competència de tornejos que hi ha, ja que hem tingut gairebé 180 participants vinguts de Martorell, del Baix Llobregat, de les comarques barcelonines i de la resta de Catalunya”. S’ha celebrat durant 9 caps de setmana i s’ha estructurat en tres categories (A, B i C) segons el nivell dels participants.

El jugador del CE Cerdanyola Antonio Gual s’ha imposat a la categoria A, acumulant quatre títols en el seu palmarès, i a la categoria B hi ha hagut el triomf del martorellenc Andreu Tejedor. “És tot just el segon any consecutiu que guanya un jugador del nostre club, després de Cristóbal Montero, i això mai abans havia passat. És una demostració que el nivell dels escacs a Martorell està força bé”, deia Bascuñana. Finalment, a la categoria C la victòria ha estat per César Alcalá (Vilafranca).

Tejedor: “estic molt content d’haver guanyat. No m’ho esperava”

Andreu Tejedor confessava estar “molt content d’haver guanyat aquesta categoria B. És tot un honor. Si l’Open té 34 anys, jo fa 34 anys que hi sóc present, o bé jugant o bé fent d’àrbitre quan calia. No em pensava mai que el guanyaria, tot i ser cinquè del rànquing previ, perquè hi competíem 63 jugadors. És una gran satisfacció”.

46 participants al Josep Roviralta de Partides Ràpides

Simultàniament, la vetllada la incloure el XXXI Torneig Josep Roviralta de Partides Ràpides, amb el triomf, després de les 9 rondes jugades, de Sergi Obón (Barberà). Antonio Gual va ser el segon classificat. En total, hi van prendre part 46 jugadors.