El Club Escacs Martorell lliura els premis d’un Open multitudinari i celebra el torneig de partides ràpides

701
Open Escacs
Open Escacs

El Club Escacs Marotrell va celebrar el passat dissabte la 33a edició del torneig de partides ràpides Josep Rubiralta i sub14, que va aplegar prop d’una norantena d’escaquistes, amb 62 jugadors en edat adulta i 21 en nens. L’entitat presidida per Francisco Javier García va celebrar a ca n’Oliveras la segona competició del curs i prèvia a l’inici de la lliga regular.

La cita va servir, també, per fer entrega de la 36a edició de l’Open, que durant nou dissabte consecutius ha aplegat més de 200 jugadors. L’Open va començar el passat 15 de setembre i han estat nou dissabtes consecutius les jornades en què els escaquistes, repartits en 3 franges diferents de competició, han jugat en sistema suís a 9 rondes.

Cada franja ve determinada per la puntuació ELO de cada jugador: l’A és igual o més gran que 2000. La B, entre 1825 i 1999 i la C, fins a 1824. El grup C ha estat el més nombrós, amb 91 jugadors, En aquesta franja s’hi apleguen escaquistes d’edats molt diferents.

El guanyador del grup A va ser Julio Antonio Hernando, de l’Escola d’Escacs de Barcelona, que es va endur 300€ i un trofeu. El van seguir Vicenç Esplugas, del CE Valls, i Ramon riera, del CE Santpedor, amb 250 i 200 euros respectivament. El millor jugador del CE Martorell en aquesta franja va ser Víctor Ruiz.

En el grup B, Adrià Ruiz (CE Gran Penya Vilanova) va ser el millor jugador i es va endur 200 euros de premi i un trofeu. Clemens Bieg (CE Catalunya) i Francisco Maqueda (Colon Sabadell Chessy) van completar el podi en aquesta categoria.

Per últim, en el grup C, Diego Fernández-Huerta va ser el vencedor (CE Pallejà). Jordi Sánchez, del CE Barcelona, i Juan Antonio Ballester, del CE Catalunya, van ser els tres primers classificats.

Tres guanyadors en el torneig de partides ràpides

En la 24a edició del torneig de partides ràpides Josep Rubiralta, van donar-se cita prop d’un centenar de parrticipants i el mestre Julio Antonio Hernando també va endur-se el trofeu de millor jugador, com en l’Open. Antoni Gual, del CE Cerdanyola del Vallès, va ser segon, mentre que Maurici Tarragó (CE Sant Adrià) va ser el tercer millor jugador de la cita.

El president del CE Martorell, Francisco Javier García, va ser el millor jugador local, i és que va ser quart i va quedar-se a només un pas de trepitjar el podi dels tres millors escaquistes del torneig.