El Club Petanca Martorell celebra el 25è aniversari del seu equip femení amb un sopar

568
25è aniversari equip femení CP Martorell
25è aniversari equip femení CP Martorell

El Club Petanca Martorell ha celebrat aquest dissabte un sopar a l’Hotel Ciutat Martorell per celebrar el 25è aniversari de la fundació del seu equip femení. A la cita hi ha assistit una vintena de jugadores, de les 55 que han format part del grup al llarg de la seva història. També hi ha estat present l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Esports, Belén Leiva, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

Fa un quart de segle que Dolores Calvo, fundadora de l’equip femení, va engrescar un grup de dones, que habitualment anaven a veure jugar a petanca als seus marits o germans, a formar un equip exclusivament femení. Al principi eren 18 jugadores però, durant els seus 25 anys d’història, hi ha passat més d’una cinquantena. Per Calvo, aquest esport ha significat convivència, una bona forma de relacionar-se amb la gent i d’engrandir la família del club.

Dolores Calvo, fundadora equip femení CP Martorell

Algunes de les fites esportives de l’equip femení han estat quedar campiones de la lliga de 5a Divisió i, durant cinc anys, ser entre les cinc primeres de la classificació. L’equip compta, actualment, amb 15 jugadores i aquest any han estat les terceres, ha destacat la presidenta del Club Petanca Martorell i cofundadora de l’equip femení, Dolores Carballido. A banda de la lliga provincial, les principals cites de l’entitat són les 24 Hores de Petanca a l’estiu i el Torneig de Petanca 1 de Maig.

Dolores Carballido, presidenta CP Martorell

Durant el sopar, les jugadores i exjugadores assistents han apagat les espelmes del pastís, i han rebut un penjoll com a obsequi. A més, l’alcalde Fonollosa ha lliurat una placa commemorativa a l’equip en reconeixement a la promoció de l’esport femení.

El Club Petanca Martorell es va fundar l’any 1981. Les seves pistes es troben en uns terrenys al costat de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat Martorell-Central. Properament, és previst renovar la seva seu i desplaçar-la uns metres, per tal d’encabir el futur Museu del Ferrocarril en uns terrenys adjacents.