El Club Yahoooh!!! troba el cava perdut al fons del mar i fa neteja a una platja de l’Escala

498

El Club Yahoooh!!! Esport i Lleure a la Natura va organitzar i participar aquest diumenge al concurs de submarinisme A la recerca del cava perdut, celebrat a l’Escala, a l’Alt Empordà. Els membres del club Eduardo Martín i Jaume Linares va ser els primers classificats en recuperar de l’interior marí el major número d’ampolles de cava que l’organització hi havia dipositat abans. Els acompanyants dels participants van fer tasques de neteja de la cala Mateua.

El concurs l’organitzen tres entitats que fomenten l’activitat del submarinisme: el Yahoooh!!!, el Club Esportiu CEM Pallejà i el Club Marendins de Sant Sadurní d’Anoia. Consisteix en una immersió en equips d’un mínim de dues persones per trobar i extreure el màxim número d’ampolles de cava en un temps màxim d’una hora i mitja. Aquestes ampolles, en nombre de 18, havien estat prèviament dipositades per l’organització en el fons marí. “És una prova que potencia les habilitats d’orientació dins l’aigua i de flotabilitat, i que va dirigida més aviat a submarinistes novells”, explica el tresorer del club martorellenc, Josep Anguita.

El primer i tercer premis recalen a Martorell
En aquesta edició hi van prendre part vuit parelles i la guanyadora va ser la composada pels martorellencs del Club Yahoooh!!! Eduardo Martín i Jaume Linares. El tercer premi també va recalar a Martorell, ja que va ser per l’equip format per Joan Rodríguez, Josep Anguita i Santi Ribas. Els tres equips guanyadors –el segon premi va ser pel CEM Pallejà- van emportar-se jocs d’ampolles de cava, un obsequi de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (Fecdas) i un premi econòmic per a l’adquisició de material de submarinisme.

Activitat mediambiental a la platja
Mentre els participants se submergien a l’aigua, els seus acompanyants van dur a terme una activitat de neteja de la cala Mateua. Anguita explica que “es van dedicar a enretirar de la zona de platja tot tipus de plàstics i residus humans, que van dipositar en bosses. És una bona manera de demostrar que el nostre club fa esport a la natura i que té consciència mediambiental”.