El CN Martorell recapta 1.000 euros per a Hipofam en el Torneig de Pàdel Solidari

381

El II Torneig de Pàdel Solidari del Club Natació Martorell, celebrat durant tot el dissabte a les pistes del Complex Esportiu La Vila, ha servit per recaptar 1.000 euros a benefici d’Hipofam. Al torneig hi han près part 56 parelles, que amb la quota d’inscripció han col·laborat en la causa. Hipofam lluita per aconseguir fons que permetin, en un conveni amb l’Hospital de la Vall d’Hebron, contractar un investigador que durant tres anys aprofundeixi en el coneixement de la Hipomagnesèmia, una de les malalties considerades molt rares.

Hipofam és una associació sense ànim de lucre creada pels castellvinencs Antonio Cabrera i Susana Carvajal, que fomenta la informació i la investigació sobre la hipomagnesemia familiar. Aquesta malaltia és catalogada com ultra rara –només 40 casos detectats a tota Espanya- i afecta nens i nenes des del moment del naixement de maneres molt diverses, provocant insuficiència renal crònica molt precoç que obliga a realitzar diàlisis o transplantament renal, greus problemes de visió, retard del creixement (raquitisme), crisi de tetània o espasmes musculars, hiperparatiroïdisme, infeccions urinària i litiasi. La investigació esdevé clau, ja que hores d’ara no existeix un tractament mèdic que sigui eficaç.

Diners per a la investigació de la malaltia

Antonio Cabrera ha explicat que “els diners que es recapten en aquest torneig van destinats a la campanya Apadrina un investigador, a través de la qual l’Hospital de la Vall d’Hebron contracta durant tres anys un investigador perquè avanci en el coneixement de la malaltia”. Cabrera afegia que “de moment, la contractació ja ha estat possible, però necessitem 120.000 euros, dels quals ja hem pogut abonar-ne 15.000 i anem camí de concretar-ne 15.000 més”.

Més recaptació i participants que l’any passat
El responsable de la secció de pàdel del Club Natació Martorell, Pere Mas, ha manifestat que “estem encantats de col·laborar sempre que podem amb una causa com la d’Hipofam. Aquesta segona edició ha anat millor que l’anterior, i hem recaptat uns 1.000 euros”. Al torneig, al qual ha assistit la regidora d’esports Belén Leiva, hi han participat 56 parelles, moltes d’elles de socis del club i d’altres martorellencs, que han jugat agrupats per nivells en lligueta i fases finals des de les 10.00 i fins les 20.00h.

Com col·laborar-hi
Els interessats poden fer donació a la web de Vall d’Hebron Institut de Recerca, seleccionant el grup investigador hipomagnesemia familiar http://www.faigrecerca.org/colabora-vhir-donacio.php També es pot donar al número de compte d’Hipofam ES34-0075-1151-11-060-0102345 del Banc Popular. Contacte: consultasipofam.org 677 75 26 26.