El Concurs dels Superlectors continua sumant adeptes i ja s’apropa als 200 participants

815
4t Concurs dels Superlectors. Lliurament de premis
4t Concurs dels Superlectors. Lliurament de premis

El 4t Concurs dels Superlectors, que promou la Biblioteca Martorell per fomentar la lectura entre infants i joves de 7 a 13 anys, tanca edició amb xifres que superen, de nou, les d’edicions passades. Aquest 2019 hi han participat 191 nens i nenes, que han llegit 1.937 llibres. La categoria d’infants de 10 a 13 anys -habitualment, la de menys participació- ha repuntat amb al·licients com ara l’opció de presentar un Booktrailer.

El total de 191 participants suposa un nou increment respecte de les tres edicions anteriors: 151 el 2016; 158 el 2017 i 185 el 2018. Del total, 85 nens i nenes han finalitzat el concurs amb èxit, llegint els 20 llibres sol·licitats al llarg de tres mesos. Aquest fet ha portat una xifra absoluta de 1.937 llibres llegits, xifra que també significa una progressió positiva cada any, ja que al 2016 se’n van llegir 1.222, el 2017, 1.424 i el 2018, 1.796.

La directora de la Biblioteca, Mercè Parera, fa un balanç molt positiu dels resultats obtinguts enguany i de la bona resposta que genera el concurs entre els joves usuaris de l’equipament.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Parera explica que, per tal de comprovar que cada infant ha llegit els 20 llibres requerits, “el personal de la Biblioteca els fa unes preguntes bàsiques sobre els personatges i la trama i els dona opció a què els expliquin o en facin un esquema o dibuix, segons l’edat”. Per tant, afegeix, “podem pràcticament assegurar que tots els llibres han estat llegits”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

La directora de la Biblioteca destaca també l’increment de participació en la categoria 3, d’infants d’entre 10 i 13 anys, ja que “són edats en què costa més que llegeixin”. Tot i així, enguany hem ofert la possibilitat que ens expliquin el llibre tot fent un Booktrailer, donant aquesta opció als amants de les tecnologies”. Com a resultat, el nombre de participants ha crescut de 15 a 27, i 8 han aconseguit l’objectiu -tan sols 1 l’any passat-.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Lliurament de diplomes a la Biblioteca Martorell

Aquest divendres, en presència del regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus, Andreu González Castro; de la regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació Belén Leiva, i de la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, ha tingut lloc l’acte de lliurament de diplomes als 85 infants que han assolit l’objectiu. Una cita que ha omplert de gom a gom la sala d’actes de l’equipament, amb més de 200 persones.

González ha animat els infants “a seguir sent tan lectors” i ha recordat una cita que diu que “llegir molt serveix per viatjar molt, conèixer moltes coses i viure més intensament. Només per això mereix la pena fer el viatge de la lectura”.

Andreu González Castro, regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus

Cada infant ha rebut l’obsequi d’un nas de pallasso, ja que la Biblioteca Martorell ha col·laborat en aquest concurs amb el col·lectiu Pallapupas, que ofereix espectacles teatrals per a infants que estan ingressats en centres hospitalaris, amb la intenció d’acompanyar-los i fer-los riure en un moment vital com aquest.

A la part final, tots plegats s’han fet la fotografia de família i han assistit a l’espectacle del pallasso Ton Muntané, qui ha presentat l’acte.