El Consell d’Infants de Gironella pren idees de la reforma del Parc d’Europa

1115
El Consell d'Infant de Gironella visita el Parc d'Europa
El Consell d'Infant de Gironella visita el Parc d'Europa

Un total d’11 alumnes de 5è del Consell d’Infants de Gironella (Berguedà) s’han trobat aquest matí amb 14 alumnes de 6è del Consell d’Infants de Martorell per conèixer el Parc d’Europa i prendre idees per reformar un espai similar a la seva població. El Parc d’Europa es va inaugurar el 18 de març al barri del Camí Fondo i compta amb una zona de jocs inclusius per a infants amb altres capacitats. La proposta va ser la més votada als Pressuposts Participatius de l’any passat.

Els membres del Consell d’Infants de Gironella han conegut de la mà del seus homòlegs martorellencs les diferents àrees de joc del parc: tobogans, tirolina, gronxadors, jocs d’equilibri, espai d’activitats lúdiques inclusives; jocs de reunió i àrea de 0-3 anys. Després de jugar una bona estona, els consellers han compartit idees i experiències, i han dinat plegats al parc.

Per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la trobada ha estat “molt enriquidora”, una oportunitat “per compartir propostes entre consells”. Fonollosa ha destacat que “és molt important que els nens i nenes sàpiguen que quan prens decisions representant altres persones tens una gran responsabilitat, que els recursos són públics i s’han d’aplicar bé. Si de petits se’ls imposen aquests valors, de grans seran millors persones”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El Consell d’Infants de Gironella s’ha creat, per primer cop, aquest curs. Segons David Font, alcalde de Gironella, en les diferents reunions que han anat fent els joves consellers ha sobresortit la idea de reformar el Parc de l’Estació. A través de les xarxes socials, van conèixer la remodelació del Parc d’Europa de Martorell i la van identificar com a singular per a la seva població. Els consellers de Gironella tenen un pressupost de 6.000 euros per fer realitat la proposta el curs vinent, si finalment resulta la més votada.

David Font, alcalde de Gironella

Jana Oliveras, alumna de 6è del Consell d’Infants de Martorell, ha explicat que els alumnes de Gironella “han vingut a veure el nostre parc perquè els hi agrada molt i en volen un igual de xulo”. “Encara que siguem menors d’edat ens han de tenir en compte”.

Jana Oliveras, alumna Consell d'Infants Martorell

Aroa Andrade, alumna de 5è del Consell d’Infants de Gironella, ha dit que “el parc és molt divertit i està molt ben pensat”. El que més li ha agradat és la tirolina i el gronxador en forma de niu.

Aroa Andrade, alumna Consell d'Infants Gironella

L’alumne martorellenc de 6è Dídac Franco, a qui li encanta pujar a la tirolina i tirar-se pels tobogans, ha destacat que la transformació del Parc d’Europa en un parc inclusiu va ser la més votada per la ciutadania als Pressupostos Participatius de 2017.

Dídac Franco, alumne Consell d'Infants Martorell

Martí Puig, alumne de 5è del Consell de Gironella, ha definit l’espai com a “molt divertit i aventurer”. La tirolina i els tobogans també són les seves atraccions preferides. Formar part del Consell d’Infants és per a ell “una gran responsabilitat, ja que m’han triat els meus companys”.

Martí Puig, alumne Consell d'Infants Gironella

El Consell d’Infants de Martorell

El 2015 es va crear el Consell d’Infants de Martorell per tal de promoure la participació dels nens i nenes en la presa de decisions sobre temes que afecten la nostra població. 42 en formen part com a representants de 4t, 5è i 6è de primària de totes les escoles del municipi.

Els infants tornaran a participar en els Pressupostos Participatius a través del procés participatiu que es fa a les escoles de Martorell. Els alumnes estan treballant les seves propostes a classe, que s’acabaran de definir a través dels seus representants al Consell d’Infants, i a final de curs faran la votació amb tots els alumnes d’aquests cursos. Dels 200.000 euros destinats als Pressupostos Participatius, els infants tenen reservats 40.000 euros a les seves propostes.