El Consell d’Infants s’acomiada de la primera generació i dona la benvinguda a cares noves

776

El Consell d’Infants s’ha reunit aquest matí a El Progrés per donar la benvinguda a 14 nous membres de 4t de Primària i agrair la tasca feta pels 14 de 6è que exhaureixen mandat. A més, en aquesta jornada s’ha acomiadat de manera definitiva als alumnes de 1r d’ESO, que el curs passat van exercir d’assessors per a les generacions més petites, i que van ser els primers membres del Consell en el moment de la seva creació.

Aquest és un òrgan creat el 2015, i promou la participació dels nens i nenes en la presa de decisions sobre temes que afecten Martorell. 44 en formen part com a representants de 4t, 5è i 6è de Primària de les escoles locals. 42 han assistit a l’acte, que s’ha iniciat amb els parlaments de l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Ensenyament, Núria Canal. A continuació, s’ha donat la benvinguda als nous membres de 4t de Primària, i s’ha mostrat tota la feina realitzada durant el curs a través de diversos vídeos on s’ha pogut veure la preparació de les propostes per als Pressupostos Participatius i la jornada de votació. Els alumnes de 5è han explicat, per grups, tot aquest treball realitzat durant el curs 2017-2018.

Finalment, la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, ha dirigit unes paraules als consellers i les seves famílies, i ha anunciat que de cara als Pressupostos Participatius de 2019 hi haurà una votació més dirigida als adolescents. Com a punt  final de l’acte, s’ha donat pas al comiat d’aquells que exhaureixen mandat, enguany per partida doble. En primer lloc, els alumnes de 6è s’han acomiadat un per un de la seva tasca com a membres del Consell d’Infants, tot i que els que ho desitgin tindran l’oportunitat de continuar un curs més com a assessors de les generacions que els precedeixen. També s’ha acomiadat de manera definitiva a aquells alumnes que cursen ja l’Educació Secundària i posen fi a la seva etapa al Consell d’Infants.

Els nous membres de l’organisme han rebut en mans dels alumnes de 6è material escolar necessari per a treballar durant la seva etapa com a consellers, com una carpeta, un arxivador i un estoig. Els membres que avui s’acomiadaven també han gaudit d’un petit obsequi. L’acte ha acabat amb unes últimes paraules de l’alcalde Xavier Fonollosa, una fotografia de família i un aperitiu per a tots els assistents.

Part molt important del reconeixement d’UNICEF

Els membres de sisè han coincidit que el seu pas pel Consell els ha permès fer nous amics, debatre i treballar en equip i ajudar a millorar Martorell amb les seves propostes. Així ho han expressat Pol Palomares, Claudia Gallardo i Claudia Zacarias, del Mercè Rodoreda; Carmen Campos i Sara Linares, del Lola Anglada; Fatima El Abdi i Dídac Ondoño, del José Echegaray; Sonia Alcoverro i Biel Santiso, del Vicente Aleixandre; Iker Arnosi i Candela Guerra, del Juan Ramón Jiménez; Pau Gómez, d’Els Convents; i Laura Segarra i Oriol Garcia, de La Mercè.

Membres sortints del Consell d'Infants

Fonollosa ha elogiat la feina impagable que fan els nens i nenes membres del Consell d’Infants i ha volgut agrair la gran part de responsabilitat d’aquests nois i noies en el fet que Martorell hagi aconseguit el segell Ciutat Amiga de la Infància que atorga UNICEF. “Avui volem compartir aquest reconeixement perquè això és sobretot gràcies a tots vosaltres i les vostres famílies”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera ha lloat la tasca que fan els centres educatius i ha anunciat que en la pròxima edició dels Pressupostos Participatius hi tindran cabuda els estudiants del primer curs de secundària. “Enguany, primer d’ESO tindrà un procés paral·lel al dels adults i també al dels infants; per primera vegada els adolescents participaran als pressupostos participatius”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

La regidora de Coordinació de l’Àrea de Serveis a les Persones i d’Ensenyament, Núria Canal, ha agraït a les famílies pel suport als membres del Consell i ha destacat “l’esforç de mestres, professors i consells escolars per la gran feina que fan”.

Núria Canal, regidora de Coordinació de l'Àrea de Serveis a les Persones i d'Ensenyament