El Consell regulador DO Penedès celebra una sessió plenària a La Caserna

420

El Consell Regulador DO Penedès ha celebrat, aquesta tarda, al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric ‘La Caserna’ una altra sessió itinerant que ha servit per aprovar el pressupost anual per al 2016 que ascendeix prop de 900.000€. L’alcalde Xavier Fonollosa els ha donat la benvinguda i ha recordat que la DO Penedès comença a l’arc del Pont del Diable de Martorell.

Els representants del Consell Regulador DO Penedès han escollit Martorell per celebrar la seva sessió plenària bimensual. Després de fer-ho a Vilanova i la Geltrú, Sitges o Igualada, l’associació s’ha aplegat a La Caserna per posar en comú les propostes presentades. Prèviament, tots els integrants del Consell s’ha fet una fotografia al peu del Pont del Diable.

Consumidors actius

El president del Consell Regulador DO Penedès, Josep Maria Albet, ha assegurat que “a Martorell hi ha poca vinya però, en canvi, els seus habitans molt consumidors de vi i cava”. La DO Penedès comença a Martorell fins a Roda de Barà, sent una de les DO per excel·lència del país.

“Certificar que els vins són del Penedès i que tinguin la qualitat que requereix un DO Penedès perquè el consumidor en gaudeixi, són dels puntals de l’associació”, apunta Albet. En la sessió d’avui s’ha aprovat el pressupost anual de l’entitat de prop de 900.000€.

L’alcalde ha dit que “tot i que a Martorell no queda ni un pam de vinya, no fa pas massa temps el motor econòmic d’aquesta zona era el món de la vinya i el vi i Martorell, gràcies al ferrocarril, ja era un nus de comunicacions determinant per ser un motor de riquesa i generador d’activitat econòmica”. Fonollosa ha citat la proposta del Vimart, que en la darrera edició la DO Penedès va ser l’estrella convidada.

Més de 50 anys

Aquesta fundació vol ser simplement el reconeixement a un tipus de producte molt concret, i a més, oferir al consumidor una garantia d’una determinada qualitat zonal. Actualment el Consell Regulador té inscrits als seus registres a cinc mil set-cents viticultors, dues-centes setanta bodegues i cent quaranta-vuit empreses dedicades a la criança i l’exportació. Aquest contingent implica una producció anual d’entre milió i mig i dos milions d’hectòlitres de vi.

La Denominació d’Origen assegura unes varietats concretes de raïm, el vi de Denominació no pot ser elaborat amb qualsevol varietat per a produir un determinat tipus, seguint uns protocols d’elaboració i amb vinyes situades voluntàriament dins la regió natural.