El conseller Baiget visita les instal·lacions del Centre de FP d’Automoció de Martorell

524

El conseller d’Empresa i Ocupació, Jordi Baiget, ha visitat el Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPAC) acompanyat per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués i la directora del centre, Maria Teresa Casanovas. Baiget ha destacat el potencial de Martorell com a capital de l’automoció del sud d’Europa.

Baiget ha visitat les instal·lacions del centre inaugurat gairebé fa un any amb la necessitat d’oferir formació exclusicament del sector de l’automoció. L’equipament està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i impulsa un nou model de formació professional integrada per al sector de l’automoció.

Equipament modèlic

El conseller ha assegurat que “és un equipament modèlic i que demostra com ha de ser la formació professional en aquest país amb l’integració a les aules, amb l’entorn empresarial i amb un reciclatge continuat per als treballadors i les persones en situació d’atur”.

El centre, situat en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Martorell, té una ubicació geoestratègica clau donada la seva proximitat a la indústria del motor. “Martorell s’està convertint en el pols del sector de l’automoció de tot el sud d’Europa concentrant grans empreses i centres de formació del sector”.

El Centre busca millorar la inserció laboral dels joves, impulsar la millora de la qualificació dels treballadors i la competitivitat de les empreses i reforçar l’atractiu de Catalunya per acollir inversions de les multinacionals del sector.

L’alcalde Fonollosa ha dit que “Martorell és la capital de l’automoció del país i probablement del sud d’Europa. Aquest centre, que ja funciona amb un programa de formació, té grans possibilitats és probable que el curs 2016-2017 es posi en marxa el grau d’automoció”.

Un edifici únic i singular
L’edifici és funcional, modern i altament tecnificat i incorpora criteris climàtics, energètics i sostenibles. L’edifici té dues estructures: una nau industrial de gran alçada que conforma el taller, de 2.300 metres quadrats, i un centre docent que acull 39 aules. Compta amb laboratoris específics de robòtica, sistemes automatitzats, mecànica i de manteniment, entre d’altres.

La directora del centre, Maria Teresa Casanovas apunta que “l’any passat es va posar en marxa programes de formació per a persones en situació d’atur, joves i professionals del sector. Tenint en compte els índexs d’inserció laboral, que són alts, ens indiquen que el mercat de treball demana personal preparat i format”.

Casanovas diu que “l’equipament està en rodatge i ara necessita un pla de desplegament. És probable que partir del curs 2016-2017 estarà a ple rendiment amb la posada en marxa del grau d’automoció d’FP inicial o reglada en modalitat dual”. Ara bé, Casanovas va més enllà i apunta que “si tot va bé i el mercat va en la mateixa direcció, el 2020 pot haver agafat la velocitat de creuer desitjable amb la presència de 1.700 persones diàries”.

La Generalitat pretén que el Centre Formació Professional d’Automoció de Martorell sigui una referent europeu i internacional en l’àmbit de la formació, la innovació i l’excel·lència del sector.