El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, fa visita institucional a Martorell

527

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull ha fet una visita institucional a Martorell després de participar, juntament amb l’alcalde Xavier Fonollosa, en dues trobades de treball sobre els dos plans de planejament urbanístic que afecten la zona nord del Baix Llobregat. El conseller ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament.

El departament de Territori i Sostenibilitat està elaborant aquests dos plans de caràcter estratègic pensat per generar noves oportunitats en el desenvolupament econòmic i territorial. La seva missió és coordinar l’ordenació urbanística del territori establint determinacions sobre el desenvolupament urbanístic i la mobilitat. Rull ha assegurat que “hem estat capaços de posar sobre la taula elements de planificació estratègica a través de dos plans molt rellevants que depenen de la Generalitat però que només farem des del consens i la complicitat del territori sota el lideratge de Martorell”.

En el Pla Director Urbanístic d’Infraestructures s’inclou a set municipis del Baix Nord: Abrera, Castellbisbal, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires. D’altra banda, el Pla Director de l’Activitat Econòmica del Baix Llobregat Nord afecta als municipis d’Abrera, Martorell i Sant Esteve Sesrovires.

“L’objectiu és endreçar aquest node de comunicació privilegiat que és Martorell per potenciar l’activitat econòmica a l’entorn de la indústria de l’automòbil des de dos vessants: incrementar tot el transport ferroviari de mercaderies i persones i enfortir la connexió de la B-40 entre el Baix Llobregat Nord i el Vallès Occidental que donarà unes sinergies espectaculars amb un retorn econòmic que beneficiï a la població”, ha dit el conseller.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha participat en aquesta reunió de treball. “Com a ha dit el conseller són dues figures de planejament que afecten Martorell i volem agrair la complicitat que esteu tenint des de la Generalitat. Són dues figures de planejament que enfortiran el desenvolupament econòmic de Martorell i la seva àrea d’influència”, ha reconegut.

Signa el llibre d’honor

En la visita a Martorell, el conseller Rull ha fet una passejada pel casc antic del municipi on ha pogut comprovar la transformació urbana de l’antiga N-II o el futur parc fluvial del riu.

Un cop a l’Ajuntament, Rull ha signat el llibre d’honor on ha assegurat que “Martorell és l’exemple més gràfic de l’aprofitament de l’autonomia municipal per transformar la realitat de la gent, per generar espais de progrés i benestar. De ser un poble perquè hi passessin els altres a ser una vila amb una capacitat extraordinària de cridar persones d’altres indrets de Catalunya per la qualitat dels seus serveis. Des de la Generalitat seguirem establint complicitats per continuar fent de Martorell, una vila, i de Catalunya, una nació, on la pregunta on fem a la nostra gent no és d’on ve sinó on volem arribar plegats”.

En la trobada institucional, a la sala de plens, hi han assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i regidors del govern municipal i l’oposició.