El consistori dóna suport als treballadors de Inovyn Solvay en una concentració a Barcelona

431

El consistori martorellenc, encapçalat per l’alcalde Xavier Fonollosa, ha donat suport aquest vespre als treballadors de l’empresa Inovyn Solvay en una concentració feta davant de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona com a protesta contra la decisió del Ministeri d’Indústria de deixar-la fora de la subhasta elèctrica. El comitè d’empresa demana que es formi una taula de negociació per assegurar els llocs de treball.

Unes 500 persones, la majoria treballadors de l’empresa Inovyn-Solvay, amb seu a Martorell (Barcelona), s’han manifestat a Barcelona reclamant al Ministeri que es creï una taula de diàleg entre el Govern, la direcció de l’empresa i els sindicats amb l’objectiu de garantir els llocs de treball.

Negociacions en punt mort

El president del comitè d’empresa, Jordi Calvo, ha explicat que “les negociacions es troben en punt mort i no hem aconseguit avançar quan per a nosaltres és vital. Intentem que hi hagi una resposta per part del PP perquè considerem que crear una taula de diàleg és vital per a la viabilitat dels l’activitat i els llocs de treball de l’empresa”.

El comitè alerta que sense l’opció de participar en la subhasta, la viabilitat de la planta no està garantida, i que poden perillar uns 500 llocs de treball directes i uns 2000 d’indirectes.

La Delegació del Govern ha permès entrarals representants del comitè d’empresa i han signat el manifest de la concentració.

Suport incondicional de l’Ajuntament

En aquesta protesta els han acompanyat representants polítics i sindicals del país, de l’equip de govern i de l’oposició de l’Ajuntament de Martorell. Així, l’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “la sanció a Innovyn és totalment desproporcionada que podria comportar al tancament d’una empresa emblemàtica a Martorell. Estem al costat de l’empresa, el comitè i els treballadors i seguirem defensant la continuïtat de l’activitat de Innovyn Solvay”.

Arran de la decisió del Ministeri d’Indústria, l’alcalde Fonollosa s’ha adreçat amb una carta al ministre Soria i, a més, n’ha demanat una trobada. L’Ajuntament de Martorell va emetre, la setmana passada, una declaració institucional en favor de l’activitat i els llocs de treball de l’empresa.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Lluís Amat ha dit que “és un pas més al suport que estem donant a l’empresa i als treballadors de Innovyn Solvay perquè tingui la continuïtat per als 500 llocs de treball directes. Ho ha refermat tots aquests dies l’alcalde Fonollosa i per això som avui al costat dels treballadors”.

Els antecedents

Inovyn Solvay és a l’expectativa de redefinir el seu futur després de quedar fora de la subhasta del contracte elèctric. El Ministeri d’Indústria va denegar el recurs que havia presentat l’empresa per tal d’accedir a la subhasta, que permet fixar ajudes econòmiques a les indústries. Els treballadors esperen que el comitè executiu de la multinacional es posicioni per decidir com actuar davant el perill que corre la viabilitat de la planta.

Aquesta mesura arriba després que el Ministeri d’Indústria hagi rebutjat el recurs que l’empresa va presentar per no quedar-se fora de les adjudicacions.