El Cor Inovyn de Martorell ha estat l’amfitrió del 31è ‘Musicoral’ del Baix Llobregat al Centre Cultural

498

El Cor Inovyn de Martorell ha estat l’amfitrió del 31è Musicoral del Baix Llobregat, celebrat aquest dissabte al Centre Cultural amb la participació de cinc corals de la comarca. El concert ha estat organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i ha comptat amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa.

L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural ha allotjat el tercer concert d’aquest cicle amb l’audició del Cor Inovyn de Martorell, el Cor La Unió Coral de Sant Feliu de Llobregat, el Cor de La Unió Filharmònica del Prat de Llobregat, la Coral Ressò de Sant Boi de Llobregat i la Coral Sant Esteve de Sant Esteve Sesrovires.

El director del Cor Inovyn de Martorell, Carles Farràs, ha dit que “el Musicoral és un dia de festa per compartir el cant coral amb les persones que ens agrada cantar i per mostrar el resultat de la feina feta”. Farràs ha recordat que el Cor Inovyn va nàixer el 2001, “esdevenint un dels projectes més emblemàtics de la fàbrica en la seva tasca de responsabilitat social i compromís amb la cultura”. La iniciativa va ser impulsada gràcies a la il·lusió del qui era aleshores el director de la fàbrica, Francisco Núñez. Actualment, el Cor Inovyn “està format per 25 treballadors i ex treballadors de la factoria martorellenca i és l’únic cor masculí de la comarca. A diferència dels cors mixtes, fa els arranjaments musicals a tres veus iguals: tenor, baríton i contralt”.

Un cicle de 9 concerts corals
El 31è Musicoral del Baix Llobregat ofereix, del 13 de febrer al 13 de març, 9 concerts a diferents municipis: Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, Martorell, Sant Boi de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Prat de Llobregat.

El delegat de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya a la comarca, Jaume Gavaldà, ha destacat que “aquest cicle és el reflex de l’esperit que, al llarg de 31 anys, ens porta a fer música i ens mou a expandir-la per tota la comarca. El Musicoral és una de les eines culturals que marquen una fita anual dins la cultura del nostre territori”.

Homenatge a Joan Cererols
La presidenta de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya, Montserrat Cadevall, ha demanat a l’alcalde Xavier Fonollosa celebrar l’any 2018 a Martorell un concert commemoratiu dels 400 anys del naixement del músic i compositor martorellenc, Joan Cererols. L’alcalde ha acceptat la petició i ha lliurat als presidents i directors de les corals participants una rèplica del Pont del Diable.