El cros escolar i la Cursa Open han encetat avui la temporada d’atletisme martorellenc

573

El Martorell Atlètic Club (MAC) ha celebrat aquest diumenge el IX cros escolar i la Cursa Open de la temporada 2016-2017. Fins a 312 corredors, dividits en 14 categories, han pres part del primer esdeveniment que ha promogut l’entitat martorellenca aquesta temporada.

La prova d’aquest diumenge s’emmarca en el Campionat Escolar, que consta de tres jornades i que se celebrarà els propers dies 16 i 30 d’octubre. Avui, doncs, s’ha donat el tret de sortida al campionat escolar, acollint, també, la cursa Open, dedicada als atletes d’edats júnior i sènior.

Durant la matinal d’atletisme s’han corregut set proves, en què s’han unit els atletes masculins i femenins de cada edat. Els nins han estat els més joves que han corregut, i els campions en aquesta edat han estat Saul Chico, Yago Gómez i Lluc Gómez i Berta Estebanez, Júlia Estebanez i Laia Peña. A la categoria de prebenjamí, Isaac Fernández, Álex Bailén i Aleix Tomás han sigut els tres primers classificats, mentre que en femení ho han sigut Ainhoa Vázquez, Siria Baum i Bruna Ambrojo. En aquestes categories, la distància correguda han estat 385 metres.

A les categories benjamí i aleví, la cursa ha estat de 875 metres. En benjamí masculí, Pau Peña, Martí Vidal i Martí Cadenas han estat els tres primers classificats. En benjamí femení, les guanyadores han estat Andrea Serrano, Claudia Chico i Lucía Domínguez.

Marc Vallès, Iker Garcia i Adam Bardani han sigut els més ràpids de la categoria aleví masculí. En femení, Mariona Perelló, Alícia Garcia i Clàudia Muñoz han trepitjat el podi.

A partir de l’edat infantil, els corredors han passat el quilòmetre en les seves respectives proves. En el cas d’infantil masculí i femení, la cursa ha estat de 1.627 metres. En masculí, Abdu el Abdi, Samuel Rodríguez i Rubén Almazán s’han classificat com els tres primers corredors, mentre que en femení ho han fet Marta Romero, Aina Hernández i Maisaa Chetouani. En cadet femení, la darrera categoria abans de la cursa Open, les tres millors atletes han sigut Laia Castaño, Mireia Cinto i Júlia Beltran.

La jornada ha clos amb la cursa Open i l’entrega de premis. A la cursa Open, que constava d’una cursa de 2.641 metres, els atletes masculins i femenins també han competit plegats. El guanyador ha estat Pau Llordella, amb un temps de 8 minuts i 31 segons. Joel torres (amb un temps de 8’41”) i Saito Hach (8’45”) han estat el segon i el tercer classificat, respectivament. En femení, Esmeralda Zaragoza ha estat la millor atleta femenina, amb un temps de 10’34”. Sonia Páez (12’15”) i Mari Blanco (12’41”) han seguit la campiona a la taula.

Per escoles, el podi el formen Els Convents (45 punts), La Mercè (39 punts) i el José Echegaray (32 punts). L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports, Belén Leiva, han assistit a l’entrega de premis.